Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Motýlek / foto: foto: Lenka Marousková se souhlasem Šárky Tůmové

Motýlek – milovaný i zatracovaný módní doplněk

Gentlemani z lepší společnosti se v dřívějších dobách dali poznat na první pohled. Ke skvěle padnoucímu obleku měli motýlka. Motýlek zažívá comeback a dnes je oblékán k mnoha příležitostem. Jedni na něho nedají dopustit, jiní by ho nikdy neoblékli.

Motýlek je nadčasový módní doplněk

Nošení motýlka podtrhne každý outfit a člověk, který vynese motýlka do společnosti, působí elegantně a nadčasově. Dnes už nošení motýlka není jen výsadou mužů, ale svůj oděv jím doplní i leckterá moderní žena. Je to samozřejmě o vkusu, ale mnoho mužů oblek doplní raději motýlkem než kravatou. Motýlek je předepsanou součástí pro večerní formální obleky, jako je frak nebo smoking. Můžete si ho ale obléknout i na méně formální události a i volnočasové oblečení skvěle doplní.

Stylový motýlek
Stylový motýlek – Zdroj: foto: Lenka Marousková se souhlasem Šárky Tůmové

Motýlek se již dávno nevyrábí jen z látky

Bavlna, satén, nebo hedvábí jsou látky, ze kterých se motýlky šijí nejčastěji. Dnes již ale nemusíme sáhnout jen po motýlku z látky. Velmi oblíbené jsou například motýlky ze dřeva. Dřevěný motýlek je moderní, elegantní a obléknou ho i ti, co klasické motýlky nosit nechtějí. Vyrábějí se i motýlky ze skla nebo z kovu a raritně i z jiných materiálů, jako je třeba carbon.

Použití jiných materiálů, než je látka, dává motýlkům punc nadčasovosti, dělá je moderními a mnohá žena dnes již motýlka také nosí.

Motýlek na svatbu i na ples
Motýlek na svatbu i na ples – Zdroj: foto: Lenka Marousková se souhlasem Šárky Tůmové

Při výběru motýlka se řiďte základními pravidly

Ať už budete vybírat vázaného, předvázaného, skleněného, dřevěného nebo carbonového motýlka, pamatujte na to, že vás v první řadě musí vzhledově upoutat. Důležitá je potom barevná kompatibilita s oblekem a v neposlední řadě jeho velikost. Správně by měla být šíře motýlka stejná jako vzdálenost vnějších krajů vašeho obočí. Pak bude motýlek symetrický k vašemu obličeji a skvěle vám padne.

Jestli jste příznivcem nošení motýlka, gratulujeme vám k vašemu vytříbenému vkusu. Pokud jste prozatím motýlka jako módní doplněk přehlíželi, vyzkoušejte k obleku některý z těch méně tradičních materiálů a budete se cítit jako pravý gentleman.

 

Zdroj:

https://www.prochlapy.cz/clanky/kravata-a-motylek-jak-je-nosit-modni-doplnky-muzi-panska-moda/?_zn=aWQlM0Q4NjYzNTY2NTQyNTg5NjU5MDE1JTdDdCUzRDE1NzMyMjA1MTMuNzA2JTdDdGUlM0QxNzAyNzQyMzI2LjkxNyU3Q2MlM0RCNEVBREFBMzI3NEFDQjA5MUUxRDJGMjA0QTFDMzUyNQ%3D%3D

Motýlek – milovaný i zatracovaný módní doplněk

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!