Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Umělé řasy / foto: shutterstock

Chcete mít řasy jako panenka? Raději než na umělé řasy vsaďte na přírodní výživu

Dlouhé a husté řasy jsou snem většiny žen. Bohužel jen málokterá má to štěstí, aby jí právě takové nadělila sama příroda. A tak se uchylujeme k nejrůznějším vitamínům, sérům nebo umělým řasám. Jde to ale i jinak.

Potraviny pro krásné řasy

Stejně jako zdraví vlasů, i zdraví řas je nutné podpořit především zevnitř. Vyvážený jídelníček je základ. Jezte potraviny bohaté na antioxidanty, které bojují s volnými radikály a zamezují oslabování vlasových a řasových folikul. Skvělou volbou je avokádo, batáty, houby, vejce a ořechy.

Zdravá strava podpoří růst řas
Zdravá strava podpoří růst řas – Zdroj: Shutterstock.com

Domácí sérum

K dostání je dnes hned několik různých sér na růst vlasů. Problém je, že ta přírodní a účinná nebývají zrovna levná. A protože řasy přirozené odrůstají a vypadávají, je nutné je aplikovat stále dokola. Alternativou může být čistá vazelína nebo ricinový olej, které každý večer nanesete na řasy a ráno smyjete vodou. Fungují podobně jako kondicionér na vlasy, zabraňují vysušování a předčasnému lámání. Ricinový olej je navíc bohatý na živiny a minerály potřebné pro růst a sílu řas.

Opatrně s líčením

Pokud zatím dlouhé vlasy nemáte, zkuste je alespoň opticky prodloužit tím, že je opatrně natočíte speciálními kleštičkami. Takto natočené řasy zafixujte kvalitní řasenkou.

Ani s tou to ovšem není tak jednoduché. Řasenku nejprve nanášejte na řasy uprostřed víčka, následně použijte vrchní část aplikátoru k obarvení řas na vnitřním víčku a řasy na vnějším víčku si nechte nakonec. Ještě než první vrstva řasenky zaschne, odstraňte přebytečnou barvu čistým kartáčkem. Poté nechte řasenku půl minuty zasychat a na závěr naneste druhou vrstvu.

Nepřetěžujte řasy nadbytečným líčením
Nepřetěžujte řasy nadbytečným líčením – Zdroj: Shutterstock.com

Pozor při odličování

Neméně důležité je i odličování. Nejlepší jsou odličovací pěny nebo gely určené přímo pro oční okolí. Rozhodně není vhodné řasenku smývat jen vodou nebo drhnout kosmetickým tamponem. A na spaní s neodlíčenýma očima také raději zapomeňte, pod vrstvou šminek totiž řasy nemohou regenerovat a odpočinout si.

 

Zdroje:

https://www.synouvelle.cz/blog/8-triku-jak-ziskat-dlouhe-a-huste-rasy/

https://www.ceskaapoteka.cz/novinky/169-8-tipu-co-(ne)delat-pro-dlouhe-a-huste-rasy

Chcete mít řasy jako panenka? Co dělat a dělat?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!