Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Prodáno: Život má cenu šesti miliónů

Australan nakonec svůj život v aukci střelil za šest miliónů.

O absurdní dražbě probíhající v minulých dnech na serveru Ebay jsme vás již informovali. Australan Ian Usher byl tak nespokojen se svým dosavadním životem, že se ho raději rozhodl prodat nejvyšší nabídce.

Majetek i přátelé
Poslední kapkou byl pro Iana rozvod se ženou, kvůli které se přestěhoval do australského Perthu. Po něm se definitivně rozhodl začít nanovo.

Co to znamená dražit život? Je to ošidná otázka, v Usherově pojetí se ale zhmotnila v balíčku několika statků. Nepřekvapí, že se v něm nachází motorka, auto, třípokojový dům v Perthu nebo oblečení.

Zajímavější je už zahrnutí pracovní pozice a také přátel. I ty bylo možné v dražbě získat, i když je pochopitelné, že v případě přátel vás s nimi Ian může maximálně seznámit a už je pouze na nich, zda budou kamarádství oplácet.

Na svou někdejší pracovní pozici vás sice dohodí, ale opět není jisté, zda ji budete zvládat. Některé části dražby tak přinejmenším plavaly na vodě.

Vysoké nabídky
Přesto se nabídky šplhaly do astronomických výšin. Krátce po zahájení dražby se jedna vyšplhala dokonce na 2,2 miliónu australských dolarů, tedy zhruba 34 miliónů korun.

Tak vysoké příhozy byly ale z aukce na přímou Ianovu žádost vyřazeny. Prý se nedomnívá, že by jeho život měl takovou cenu a považoval tak vysoké nabídky za podvod.

Dražba začala 22. června a o týden později už byl znám vítěz. Ten si Usherův život zajistil za 399 tisíc australských dolarů, tedy za necelých šest miliónů korun.

Aukční server totožnost dražitele neprozradil a je otázkou, zda se někdy dozvíme, kdo to skutečně byl a zda chtěl nešťastníkovi jen pomoci nastartovat nový život slušným kapitálem, nebo měl skutečně zájem o jeho majetek, přátele a práci.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62