Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Beatie / foto: Archiv

Těhotný muž porodil! Dcera je zdravá

Těhotný Američan Thomas Beatie přivedl na svět dceru. „Je úžasná, skutečně nádherná,“ řekl zdroj televizi ABC, která událost oznámila. U porodu provedeného císařským řezem byla i Beatieho manželka Nancy.

Podle informací z nemocnice jsou dítě i matka (nebo otec?) zdraví a oba budou moci brzy odejít domů. Čtyřiatřicetiletý Beatie rozpoutal vlnu celosvětového mediálního šílenství před třemi měsíci, když jako lehce zarostlý chlapík ukázal na fotografiích v časopise své těhotenské bříško.  

 

Narodil se jako dívka Tracy Lagondino, dokonce se ještě v dívčím těle ucházel o korunku královny krásy na Havaji, odkud pochází. Před deseti lety podstoupil chirurgickou změnu pohlaví a stal se mužem. Nechal si také chirurgicky odstranit poprsí.

 
„Je to lidská touha“

Navzdory dlouholeté hormonální terapii a „mužskému“ životu se ale stal matkou. Beatie si totiž při operaci ponechal ženské pohlavní orgány, aby je případně jednou mohl využít. A tak se i stalo.

 

„Touha mít dítě se neomezuje na ženy, či muže. Je to přirozená lidská touha. A já jako člověk mám právo mít své biologické dítě,“ uvedl v televizní talk-show populární moderátorky Oprah Winfrey.

 

Oplodnění proběhlo uměle spermatem dárce, ale nestalo se tak v žádném renomovaném centru. Místo toho Beatiemu pomohla v domáckých podmínkách a s domáckou soupravičkou jeho manželka Nancy. Teprve když pár čelil kritice lékařů, využil služeb spermobanky.

 

Pětačtyřicetiletý Beatie se i přes odpor některých rodinných příslušníků a části veřejnosti rozhodl dítě donosit. Kdyby dítě čekala Nancy, asi by nevznikla žádná kontroverze, ta však před dvaceti lety podstoupila hysterektomii a děti tak mít nemohla. Thomase si vzala před pěti lety, z prvního manželství už měla dvě dcery.

 
Už potratil trojčata

Touha po dětech byla u Thomase Beatieho hodně silná. Ještě předtím, než úspěšně otěhotněl a porodil, byl těhotný s trojčaty, ale kvůli komplikacím musel na potrat. Tehdy mu prý bratr řekl: „Dobře, že to tak dopadlo. Bůhví, co by to byla za monstra.“

 

Podobné reakce nyní už hodil za hlavu a těší se na život šťastného otce. „Budu jejím tátou, i když jsem ji dal život. Já jsem táta, Nancy je máma, jako v každé normální rodině,“ uvedl před časem Beatie.

 

Šťastná rodinka to bezpochyby bude. A díky prodeji svého příběhu i poměrně bohatá. Beatieovi prodali svou neuvěřitelnou story za nespecifikovanou sumu peněz, navíc podle odhadů za první fotky svého novorozeněte vyinkasují dalších 500 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 7,5 miliónu korun. 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 816