Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone / foto: Shutterstock

Vylepšení iPhone: nedělá nic, stojí tisíce

iPhone je jednoznačně jedním z nejžádanějších elektronických výrobků dneška. Chce ho mít každý.

Nikoliv proto, že by nabízel kdovíjak revoluční funkce, ale zejména proto, že se společnosti Apple podařil geniální marketing a iPhone je dnes nedílnou součástí image.

Jsem bohatý
Nejde přitom jen o samotný telefon. Na iPhone se nabaluje prodej hudby a samozřejmě řady dodatečných aplikací, jež jsou dostupné přes specializovaný internetový obchod Apple.

Najdete tu hry, užitečný software, ale také nejrůznější srandičky. Všechno to samozřejmě stojí nějaký ten dolar.

Tentokrát se ale v obchodu objevila pořádně velká ryba, zejména pak z mediálního pohledu. Vývojář Armin Heinrich na stránky obchodu nahrál svou druhou aplikaci, kterou pojmenoval I am Rich.

Nic nedělá, jen stojí peníze

Zřejmě čekal objednávky od lidí typu Paris Hilton, nebo si chtěl jen vystřelit z Apple a všech hlupáků, každopádně jeho obchodní záměr je někde na pomezí geniality a bláznovství.

I am Rich je jedna z nejjednodušších aplikací, jakou si vůbec dovedete představit. Její jedinou činností je spuštění obrázku červeného diamantu na obrazovce vašeho iPhone.


Vtip je v tom, že software stojí bezmála tisíc dolarů, přesně to je 999,99 dolaru. A proč byste si ho měli kupovat? No přeci proto, že na vašem stylovém iPhone bude svítit diamant a každý uvidíte, že jste bohatí. Že máte i na to, abyste si koupili takovou hloupost.

Recese
Dost možná tato recese naráží na samotný iPhone, který je rovněž obyčejným zbožím, ale řadou lidí je neuvěřitelně zbožšťován. Pro Apple není příjemná ani skutečnost, že se jim taková aplikace vůbec dostala do obchodu. A to si tahle společnost zakládá na přísných kontrolách.

Ještě než diamant I am Rich stačila z obchodu stáhnout, našlo se osm lidí, kteří si ji z nějakého důvodu koupili. Přispěli tak ke zřejmě nejefektivněji vydělaným penězům na světě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 246