Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čokoláda / foto: sxc.hu

Čokoláda se slaninou a další ujeté příchutě

Obchodníci tvrdí, že čokoláda s příchutí slaniny se prodává překvapivě dobře. Čokoláda jménem Mo's Bacon Bar obsahuje kousky slaniny uzené na jabloňovém dřevě, uzenou sůl a mléčnou čokoládu.

magazin.cz
Čokoláda není právě nejlevnější, ale přestože stojí 5,99 libry (178 Kč), obchody Selfridges, které ji zatím jako jediné prodávají, uvádějí, že se zcela vyprodala během 48 hodin.

Objednaly jí tedy víc, aby na vánoční nákupy měly dostatečné zásoby.

Americký výrobce, Vosges Haut-Chocolat, potenciální zákazníky přesvědčuje, aby "zapojili pět smyslů... a nechali sůl a sladkou čokoládu rozplývat se na jazyku".

Chtějí exotiku
Ewan Venters, ředitel oddělení Selfridges pro nákupy potravin, řekl reportérům listu Daily Mail: "Slanina a čokoláda zní jako hodně zvláštní kombinace, ale v reálu je to báječné. Je to opravdová exploze chutí a lidé si tuhle čokoládu zamilovali."

"Některé příchutě čokolád jsou opravdu překvapivé, jako třeba karí, ale funguje to. V poslední době vidíme ohromný vývoj v luxusních čokoládách, lidé o nich také mnohem víc vědí a čím dál tím častěji si je žádají, chtějí exotické čokolády," doplnil.

Vosges Haut-Chocolat prodává i další exotické příchutě jako třeba čokoládu s houbami a burákovým máslem, sladké indické karí v čokoládě a čokoládu s mexickými chilli papričkami.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 172