Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Policejní nápad: boty pro opilce

Britská policie má starost o ženy, které to přehnaly s pitím. Nakoupila jim sandály bez podpatků, aby se opilé ženy bezpečně dostaly domů.

Britská policie utratila 30 000 liber (900 000 Kč) za obyčejné plážové sandály na ploché podrážce. Bude je rozdávat ženám, které jsou příliš opilé, než aby mohly jít bezpečně domů na podpatcích, v nichž do hospod či barů přišly ještě střízlivé.

Vyhazování peněz
Daňoví poplatníci ale nápadem nejsou vůbec nadšení. "Je to naprosto idiotské vyhazování peněz," tvrdí Matthew Elliot z Taxpayers Alliance reportérům listu Mirror.

Policie ale oponuje. Chce snížit počet vyvrtnutých kotníků tím, že bude patrolovat v okolí barů a klubů a rozdávat sandály dámám, které vypadají, že jsou na ně toho večera "podpatky moc vysoké".

"Lidé nechtějí, aby opilé ženské dostávaly sandály. Chtějí, aby policie potlačovala kriminalitu. Policie tu není k tomu, aby rozdávala botky," trvá však na svém Matthew Elliot.

K tomu ještě kondomy
Návštěvníci barů a klubů ale tento krok vítají a tvrdí, že je to skvělý nápad. "Doufáme, že to pomůže chránit desítky žen, které jsou po noci strávené s přáteli poněkud zranitelné," říká superintendant Chris Singer.

Ze zmiňovaných 30 000 liber hodlá policie nakoupit i kondomy a osobní alarmy, které chce rovněž rozdávat ovíněným ženám.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 148