Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Alan Sailer

Okamžik průstřelu na fotkách

Výstřel z jakékoliv zbraně je prakticky nemožné pouhým okem sledovat. Důsledky jeho nárazu do cíle potom vidíme už jen na hotovém výsledku.

Fotografy, kteří udělali následující obrázky, však zajímal ten proces průletu kulky jejím cílem. Jistě netřeba připomínat, že je to přinejmenším zajímavý a velmi inspirující pohled.

magazin.cz

V tomto případě samozřejmě nejde o kulku z nějaké smrtící zbraně. Ta by se zvolenými cíli udělala velmi krátký proces a zas tak pěkný pohled by to nebyl.

magazin.cz

Umělec Alan Sailer zvolil vzduchovou pušku, která je přece jen preciznější. K vyfocení užil foťák Nikon D40, který se spustil pomocí laseru.

magazin.cz

Podařilo se mu zachytit přesně ten moment, kdy kulka prolétá objektem. Tvrdí, že to byl velmi stresující proces, kdy měl v garáži pěkný bor... binec a žádnou pěknou fotku. Nakonec se to ale povedlo.

magazin.cz

Můžete se tak podívat, jak to vypadá, když kulka prolétá paintballovou kuličkou, voskovkami, ozdobou, oříškem, pomerančem či jahodou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 618