Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Metro.co.uk

6 fakt nejblbějších lupičských převleků

Někteří lupiči mají nejen prazvláštní představy o tom, podle čeho by je někdo mohl poznat, ale i bujnou, byť zbloudilou fantazii.

Pívo loupí
Muž, který si dal na hlavu krabici od piva a pak šel vyloupit obchod v Nebrasce, si určitě myslel, že na to vyzrál. Jeho nadšení trvalo až do okamžiku, kdy byl zatčen.

Kýchající koberec
Miroslaw Dabrowski naopak předstíral, že je koberec. Nejde sice o lupiče, ale o hledaného kriminálníka, který se snažil uniknout pozornosti policie. Schoval se v bytě, který policie prohledávala, na balkóně, zaroloval se do koberce a opřel se o stěnu. Usilovně se snažil být nenápadný a vycházelo mu to, dokud v kritickém okamžiku nekýchnul.

Loupeživý strom
Muž, který se převlékl za strom, si také myslel, že je to skvělý nápad. Šlo o inovativní techniku užitou v New Hampshire. Zlotřilec šel vyloupit banku ve skvělém převleku za strom. Chvilku po otevření nakráčel do banky a měl lepicí páskou na hlavu a těle připevněné větve. Tento "strom" pak s revolverem v ruce požadoval peníze. Jak však uvádí list Metro, ani tento geniální převlek ho před zatčením neuchránil.

Kalhotky vzhůru
Kalhotky na hlavě jsou sice překvapivá, ale nepříliš účinná forma maskování. Muž, který si to ověřil, byl v roce 2007 odsouzen na dva a půl roku vězení.

Pozor, padá zeď
Předstírat, že je kusem zdi, přišlo jistému lupiči jako fajn nápad. Těsně před loupeží si naplácal na obličej značné množství sádry. Několik loupeží v tomto přestrojení jihoafrický lupič dokonal, ale nakonec i za ním spadla klec.

Stříbrná páska
Lupič s kobercovou páskou, občanským jménem Kasey G. Kazee, byl přesvědčen, že když si hlavu zalepí stříbrnou páskou na koberce, určitě ho nikdo nepozná. Loupež mu nevyšla a odstraňování pásky muselo pěkně bolet.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 313