Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem...

Končíš střední školu a chystáš se na výšku? Bojíš se, že tě na ni hned nevezmou a nevíš, co budeš dělat? Co odcestovat na pár měsíců do zahraničí, naučit se cizí jazyk, poznat jinou kulturu a zároveň si něco vydělat?

magazin.cz
Odjet na nějaký čas do zahraničí je ten nejlepší způsob, jak efektivně naložit s časem právě v případě, že se hned napoprvé nedostaneš na vysokou školu. Pobyt v zahraničí ti přinese nové přátele a zkušenosti a navíc se naučíš jazyk, který pak využiješ při dalším studiu nebo v zaměstnání.

Mnoho tvých známých by mohlo vyprávět své zkušenosti, jak a kde se člověk nejvíce naučí cizí řeč. U nás jsme zvyklí na biflování se slovíček a gramatiky, ale jakmile vyjedeme za hranice, máme problém jazyk vůbec použít.

Díky pobytu v cizině se člověk otrká a nebojí se mluvit, poté se rychle zdokonaluje a zanedlouho je schopen se bez větších problémů domluvit i ten, kdo do dané země přijel s minimální slovní zásobou.

magazin.cz
Pro začátečníky jsou nejvhodnější studijní pobyty, ty jsou ovšem poměrně finančně náročné, proto může být dobrou kompromisní variantou třeba práce au-pair. Ta není časově až tak náročná, ubytování máš zdarma v rodině a zbývá ti dost času na návštěvu jazykových kurzů, kde můžeš poznat nové přátele z různých koutů světa. Navíc jsi v každodenním kontaktu s rodilými mluvčími.

Pokud jsou tvé jazykové znalosti na pokročilejší úrovni, můžeš si v zahraničí najít i jinou práci, tu lze hledat prostřednictvím specializovaných agentur nebo využij služeb pracovního portálu Monster.cz, který jako jediný v ČR nabízí, díky svému mezinárodnímu zastoupení, službu hledání práce v zahraničí. Konkrétní nabídky volných pozic po celém světě můžeš najít na www.monster.cz.

Máš nějaké zkušenosti s pobytem v zahraničí? Chystáš se studovat nebo pracovat v cizině?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 102