Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Nejdelší svatební šaty na světě

ínská nevěsta se rozhodla dostat se do Guinnessovy knihy rekordů nejdelší vlečkou na světě. Byla 2 162 metrů dlouhá a 1,5 metru široká.

Více než 200 svatebčanů rozvinovalo vlečku Lin Rong (25) a trvalo jim to přes tři hodiny. Nešlo ale jen o kus látky: také na ni připevnili 9 999 rudých hedvábných růžových poupat. Ženich Zhao Peng (28), zaměstnanec drah ze severovýchodní provincie Jilin, řekl, že chtěli pokořit současný rekord. Ten činil 1 579 metrů.

"Do dějin vstoupí jak délka šatů, tak i počet hedvábných růží, které k němu jsou připevněny. Ale na tom, jestli se nám podaří opravdu se dostat do Guinnessovy knihy rekordů, nám až tak nezáleží," řekl Zhao reportérům agentury Xinhua.

  • Fotografie nejdelší svatebních šatů naleznete ZDE

Plýtvání penězi?
Ženich také potvrdil, že už poslal žádost do knihy rekordů a přiložil k ní video ze svatby.
"Nechtěli jsme žádné klišé jako svatební průvod nebo hostinu. A nic extravagantního jako svatbu v horkovzdušném balónu jsme si dovolit nemohli," dodal Zhao.

Ale i tak svatba přišla v přepočtu na více než 100 tisíc Kč. "Řekla bych, že je to plýtvání penězi. Ale také chápu, že chtěl v tak významný den vyjádřit svou lásku," řekla ženichova matka.

Lin Rong, nevěsta, byla prý ženichovým gestem velmi dojata. Materiál na šaty totiž koupil Zhao a do ručního šití šatů zapojil celé široké příbuzenstvo. Ale i tak příprava šatů trvala tři měsíce.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54