Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podpatky / foto: shutterstock

Proč ženy kupují boty, které jim nesedí

Jsou to boty, které ženu z jejího pohledu mohou udělat tak krásnou a obletovanou, jako je třeba Victoria Beckham. Jenže je tu problém: ty boty tak úplně nepasují. Co s tím?

Nefungující zdravý rozum
Zdravý rozum by velel zahodit fešné, ale nepraktické botičky zpět do regálu a poohlédnout se po jiných. Jenže zdravým rozumem z tohoto hlediska netrpí celé čtyři ženy z deseti.

Právě tolik jich přiznalo, že si boty koupí i přesto, že jim nesedí a budou se v nich pravděpodobně trápit, případně je zanedlouho přestanou nosit.

Abychom to vzali přesněji – celkem 37 % žen v průzkumu přiznalo, že si boty koupí klidně i tehdy, když jsou jim nepohodlné.

Otlačeniny a otoky
Ale není třeba obviňovat pouze ženské pohlaví. Překvapivě také muži mají v tomto směru vysoké skóre. Samozřejmě o dost nižší, ale 17 % mužů kupujících nepohodlné boty je rozhodně zajímavé číslo.

Asi ne náhodou, ten samý průzkum ukázal i to, že 80 % žen má problémy s otlačenými patami, puchýři, mozoly či zarůstajícími nehty.

Nutno ale podotknout, že si své vytrpí vcelku bez řečí. Čtyři z deseti žen prohlásily, že se svými problémy nevyhledaly lékařskou pomoc.

Doktor by jim totiž nejspíše poradil, aby si našly vhodnou obuv.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 89