Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Upírka / foto: shutterstock

Pije lidskou krev! Zpověď skutečné upírky

Když hodiny odbijí půlnoc, Lady V si nasadí zuby a dá si doušek krve. 

Přes den je Suzie Park obyčejná vdaná žena, která pracuje jako dobrovolnice s postiženými dětmi. Učí je číst, péct koláče a zpívat písně. Ale když přijde noc, znění se v Lady V – upíra. Spí v rakvi, nesnáší česnek a obléká se jen o černého.  

Šestatřicetiletá Suzie říká: „Když jsem poprvé ochutnala lidskou krev, věděla jsem, že můj předchozí život je pryč. Stala jsem se Lady V." 

V současné době jsou díky knižní a filmové sérii Stmívání upíři v módě, ale podle Suzie se první skuteční upíři objevili v roce 1980 jako odnož punkového hnutí.

Suziena fascinace vampíry začala, když žila jako teenager  v New Yorku a zamilovala se do gothického stylu. Tím se odcizila do svých známých a stala se z ní samotářka. „Můj život byl o ničem. Neměla jsme práci ani naději, byla jsem v depresi." 

První krev
Pak v roce 2003 v jednom undergroundovém klubu se její život úplně otočil. „Zničehonic se vedle mě objevil muž a šeptal mi do ucha. Řekl, že změní můj pustý život." 

„Byl vysoký a štíhlý," vzpomíná. „Byl oblečen do černého a měl dlouhé černé vlasy. Říkal si Lord Sebastian. Vzal mě do jednoho starého domu, byl to House of Exmortal, kde žil jeho kult. Já se učila žít jako upír." 

Ostatní spolubydlící ji postupem času začali akceptovat a věřit jí. Přes den pracovala a v noci se účastnila vampýrských setkání. Poslední test přišel, když ji pozvali do nejužšího kruhu zvaného Inferno Room, kde poprvé ochutnala lidskou krev.  

Vypráví: „Byla jsem nervozní a vzrušená. Byl to další krok na cestě stát se plnohodnotným upírem. Když jsem přišla, Lord Sebastian mi dal napít krve z poháru. Byla teplá a chutnala po kovu. Pocítila jsem nával euforie. Bylo to, jako by mi ta krev vlila do žil nový život. Jako bych konečně našla své místo v životě." 

Bohužel pro ni v roce 2005 byl Lord Sebastian zabit při  tragické nehodě a skupina se rozpadla.  
 
Láska se smrtelníkem
Později toho roku Suzie poznala po internetu Paula Daviese z  britského Nottinghamu. Začali si pravidelně psát. Když ji Paut pozval do Británie rozjela se za ním.

„Bylo to bláznivé. Nevěděla jsem, jak bude reagovat na mou upírskou cestu. Něco jsem mu sice o kultu řekla, ale ne o tom, že piji lidskou krev. Samozřejmě, že nevydávám jiné lidi. Říznu se do ruky a piji svou krev," vysvětluje. "Byl to vlastě takový test, nakolik o mě stojí." 

V roce 2007 začala Suzie nový život s Paulem. Vyrábí gotické lampy a celý dům zaplnila svými rekvizitami. Paul její bizarní životní styl přijal.

„Paul miluje mé na zakázku dělané upíří zuby. Jen nemáme místnost, kam by se vešla jeho postel a  zároveň moje rakev. Takže několik dní v týdnu spím sama." 
 
A aby měl příběh úplně šťastný konec, tak Suzie a Paul se loni na jaře vzali. Navíc byli oddáni v opravdovém gothickém obřadu, kde byli všichni svatebčané oblečeni v černém. „Ve skutečnosti není tak neobvyklé být upírem,“ vysvětluje na závěr Suzie. „V Británii, zvláště ve velkých městech, je jich hodně."  

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 222