Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejvyšší na světě? Tahle modelka, boty a kůň…

Hříčky přírody či lidské snahy o zápis do knihy rekordů, takové jsou nejvyšší věci či tvorové na světě.

Modelka
O nejvyšší modelce na světě už jsme v magazínu psali, tak snad jen pro připomenutí. Měří 205 centimetrů a její kariéra modelky teprve startuje.

magazin.cz

Kůň
Impozantní zvíře dorostlo do výšky 190 cm a jeho majitel se nyní snaží dostat svého mazlíčka na stránky Guinessovy knihy rekordů. Poe, jak se kůň jmenuje, váží přes 1360 kg. Za den spořádá kolem 5 kg obilí a vypije 280 litrů vody. Pro svou velikost je nesmírně populární, ale přesto si lidé od něj raději nechávají bezpečný odstup. I přes to, že ho jeho majitel pokládá za opravdového mazla.

magazin.cz

Podpatky
Podpatky, anglicky high heels, mají také svého rekordmana. Boty s 27 centimetrovou platformou se mohou chlubit podpatkem o výšce 40,6 cm. Rozdíl činí tedy solidních 13,6 cm. Takovéhle botky rázem katapultují průměrnou ženu do sféry obryň.

magazin.cz

Lego
Nový rekord pro stavbu z kostek lega se vrací do USA. Pirátský stožár se nově tyčí do výšky 28,74 metru. O 27 centimetrů tak překonal starý dánský pokus.

magazin.cz

Pes
Čtyři roky stará německá doga je hluchá, slepá, epileptická a musí podstupovat každé tři týdny chiropraktické a akupunkturní kůry. To je zřejmě daň za to, že tento pes jménem Titan je největší na světě. Děti si ho častou pletou s koněm nebo krávou, tvrdí jeho majitelka. Oficiální míra mluví o 106 centimetrech, které měří tato dogzilla v kohoutku. O dalších 20 cm výš se nachází hlava tohoto pejska. Zmíněné zdravotní problému mu působí zřejmě i jeho váha 86 kilogramů.

magazin.cz

Teploměr
Se svou výškou 40,8 metrů nejde tento teploměr nazvat pokojovým. Proto je také umístěn venku, a stal se velmi známým orientačním bodem – tzv. bránou do Death Valley. V létě se na něm běžně ukazují teploty dosahující až 37°C. Svou výškou tak má připomenout teplotní rekord USA. Ten byl zaznamenaný právě v Death Valley v hodnotě 56,6°C v roce 1913.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 198