Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kouzelník po 60 hodinách zmrznul v ledu a musel do nemocnice

Překonal rekord v délce pobytu v ledu, nakonec ale musel do nemocnice.

Lotyšský iluzionista Gennady Palychevsky se po pobytu dlouhém 64 hodin a 32 minut v ledové kostce může zapsat do knihy rekordů. Akce se odehrávala v Moskvě. Překonal tak amerického kouzelníka, který při svém pokusu konaném v New Yorku roku 2000, dokázal odolávat 63 hodin.

Palychevsky se po vytažení z ledového sevření ihned dostal do péče lékařů. Podle jejich vyjádření byl iluzionista na pokraji smrti z podchlazení. Krize přišla už předcházející noc. Ta byla i podle manželky Jeleny nejtěžší a každá hodina se zdála jako poslední. Největší panika se dostavila v pět hodin ráno. „Nebyl v dobrém stavu, když byl vyproštěn z ledu, ale nyní už je na tom lépe,“ řekla reportérům Jelena.

Posledních šest měsíců trénoval Palychevsky v ledových lázních nejen odolnost proti chladu, ale i připravoval tělo na nemožnost jídla a pití při zavření v ledové krychli. Celou akci kromě lotyšského rádia sledovaly i televizní kamery. Jejich záběry byly odeslány ke schválení pro zápis do Guinessovy knihy rekordů, a následně poslouží pro tvorbu televizního dokumentu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43