Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jake Gyllenhaal / foto: alwaysgirls.com

Nový ideál: Ženy milují zarostlé šprty

Netouží po očividných krasavcích.

Může se zdát, že ženy jsou přitahovány vysokými, snědými muži se sportovní postavou, kteří o sebe dbají. Studie provedená na toto téma nicméně vykazuje odlišné výsledky.

Opak ideálu
Ve skutečnosti totiž touží po podivínech se strništěm. Přes námitky, že vypadají nepořádně a škrábou, je právě neholený výraz tím, co dokáže zaujmout celých 41% žen.

Ono podivínství je trochu složitější vysvětlit. Jako druhé v pořadí totiž vyšlo, že ženy mají v nebývalé oblibě takzvané „geeky“. Pro to neexistuje správný český ekvivalent, ovšem jedná se o typy možná trochu příliš zaujaté technologií. Zkrátka technologičtí podivíni.

Je s podivem, že na druhém nejdůležitějším místě skončilo právě „geekovství“. Vždyť ženy obvykle technologii neholdují a podle řady stereotypů jsou to právě geekové, kdo třeba ve školním kolektivu zrovna nebodují.

Zdá se však, že ženy mají skutečně rády muže, kteří si s technologií ví rady. Vysvětlení by se dalo hledat i v tom, že jim imponuje vědomé outsiderství a nekonformnost.

Na třetím místě skončila zarostlá mužská hruď, následována muži, kteří si rádi čtou, případně pobrečí u dojemného filmu.

Zaslepující stereotypy
Další zvláštní charakteristiky, které ženám imponují, následují: prošedivělé vlasy by se ještě daly pochopit, brýle možná také, ale skutečnost, že se ženám líbí vášniví fandové sportovních klubů, tak to už se vážně divíme.

Z výsledků tak vychází úplně jiný ideální muž, než jak ho prezentují třeba média. Jak je to vůbec možné? Inu, třeba tak, že jedna pětina žen by za nic tyto své preference neprozradila jiným lidem.

Mluvčí webu Onepoll, který průzkum pořádal, k tomu dodává: „Veřejně chtějí ženy svalovce, kteří jsou natolik muži, že moc neprojevují své emoce.“

Anonymní průzkum pak hovoří o jiném ideálním muži. Ukazuje se, že ženám vůbec nevadí muži, kteří občas projeví citlivost a mají třeba pupek. Jenže jsou médii a okolním světem natolik zpracovány, že se to stydí přiznat. To jsme to dopracovali…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 104