Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: news.com.au

Zemřel nejmenší muž světa. Bylo mu 21.

Zemřel, aniž si splnil svůj sen.

He Pingping, který byl oficiálně nejmenším mužem světa, měřil necelých 75 centimetrů. Zemřel o víkendu v Římě, jak světovému tisku oznámil mluvčí Guinessovy knihy rekordů.

He Pingping natáčel v Itálii pořad pro televizi, když si začal stěžovat na bolest na hrudi. Byl převezen do nemocnice, kde po několika dnech zemřel. Příčinou smrti byly zatím blíže nespecifikované srdeční potíže.

Nejmenší muž světa trpěl celý život vzácnou poruchou kostí, která byla mimo jiné příčinou jeho malého vzrůstu.

Se ženou s nejdelšíma nohama:

Šéfeditor Guinessovy knihy rekordů řekl: „Rozzářil život každého člověka, kterého potkal. Byl inspirací pro každého, ať normálního či odlišného.“

V lednu Pingping pobavil svět, když pózoval s nejvyšším mužem světa, kterým je Sultan Kosen z Turecka. Rok před tím se zase vyfotil s ženou s nejdelšíma nohama na světě Světlanou Pankratovou. I tyto fotografie obletěly svět.

Titul nejmenšího muže získal v roce 2008. Krátce poté také odjel ze svého rodiště ve vnitřním Mongolsku, aby navštívil Londýn. V té době řekl: „Chci normální život. Oženit se a mít děti.“ Tento sen se mu bohužel už nesplní.

S nevětším mužem světa:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 151