Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Bild.com

Největší brada. Další genetická mutace

Prakticky každý měsíc se v médiích objeví zpráva o nějaké neobvyklé tělesné mutaci. Další případ je z Číny, odkud jich ostatně pochází většina.

Sedmačtyřicetiletý Chang Du strádá neuvěřitelně opuchlou bradou. Co by se mohlo zdát směšné, se změní už při pohledu na něj. Problémy, které mu přerostlá brada působí, jsou strašné - špatně přijímá potravu, jídlo a pití mu činí bolesti, ústa prakticky nemůže zavřít.

Stal se z něho sociální vyděděnec. Posledních pět let skoro nevychází z domu, bojí se, aby neděsil lidi.

Začalo to bulkou

Choroba se začala projevovat nenápadně. Na bradě se mu objevila malá bulka. Ta ovšem začala rychle růst. „Šel jsem k bylinkáři, aby mi na to něco předepsal. Ale několik dní poté, co jsme si vzal medicínu, mi brada hrozně rychle opuchla.“

Jelikož žije Chang Du v nesmírné chudobě, nemá šanci, že by někdy sehnal peníze na operaci, která by mu vrátila plnohodnotný život. Lékaři by mu museli vyměnit celou spodní čelist. Čínského muže tak pravděpodobně čeká život v zoufalství, je pravděpodobné, že brada bude stále růst.

Možná, že medializace jeho defektu zaujme nějakou humanitární organizaci, která by se ujala jeho případu. Je to jeho jediná šance.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64