Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Svět se zbláznil: 5 nejšílenějších vynálezů

Neustále je možné něco vynalézat.

Vynálezy posouvají lidstvo vpřed. Každou chvíli se nějaký objeví a rozhodně ne všechny se setkají s úspěchem. Tyhle se zapsaly alespoň tak, že jsou dost bláznivé.

Plynová maska jako podprsenka
S tímhle kouskem přišla Elena Bodnarová z amerického Illinois. Jedná se o podprsenku, která je na první pohled nenápadná. Je však možné z ní udělat dvě plynové masky.

Žena si podprsenku prostě svlékne a jednu její část si přiloží na obličej. Tu druhou může dát třeba partnerovi. Taková podprsenka má uchránit před nečekanými útoky.

Přístroj na přípravu snídaní
Po ránu se nikomu nechce z postele. Takový přístroj, který by připravil snídani, to znamená udělal omeletu, uvařil kafe, vymačkal pomeranče do džusu apod., by se tedy rozhodně hodil. On dokonce existuje, ale nevyrábí se sériově. Jistý kutil si ho sestrojil zcela sám.

Problém je, že nemá zrovna úsporné rozměry. Měří tři metry na délku a třináct metrů na šířku. Konstruktér na něj navíc potřeboval 88 dní, takže pokud si chcete ušetřit po ránu trochu času, připravte se na to, že při sestavování takového přístroje zřejmě ztratíte práci.

Robot na sex

Roxxxy je na první pohled pěknou sexuální hračkou. Na rozdíl od své konkurence toho ale umí opravdu hodně. Je vybavena syntetickou kůží, kostrou i umělou inteligencí. Neumí sice vařit ani chodit, ale její vynálezce Douglas Hines prohlašuje, že „umí všechno ostatní, jestli mi rozumíte“.

Podprsenka čekající na manžela
Tahle podprsenka značky Triumph slavila velký úspěch v Japonsku. Není sice příliš pohledná, zato má ale pár vymožeností. Tou hlavní jsou hodiny, které počítají čas až do té doby, než si dotyčná žena najde muže. Hodiny přitom jen tak neošálíte. Do příslušného otvoru je totiž zapotřebí vložit svatební prsten. Teprve pak přestanou neúprosné hodiny tikat.

Wasabi alarm
Když začne hořet, obvykle se spustí nějaký alarm. Jenže hluší lidé ho neslyší. Tak jak je upozornit na hrozící nebezpečí?

V Japonsku to vyřešili stylově a vymysleli speciální detektory, které po zjištění kouře rozptýlí silný zápach japonské pochoutky wasabi. Jeho pronikavá vůně probudila spící testery do dvou a půl minuty.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20