Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Šokující zpověď: Máma ze mě chtěla udělat šlapku.

Rodiče si nevybíráme.

Rodiče jsou obvykle považováni za ty, kdo chtějí pro své ratolesti to nejlepší možné. Candice Garciaová z Velké Británie se ale mohla přesvědčit o opaku.

Hledání matky
Její matka Shelley ji opustila ještě když byla miminko. V pubertě se ale Candice po matce začalo velmi stýskat, a tak se ji rozhodla vyhledat. Trvalo to několik let. Nakonec to dokázala. Jenže setkání rozhodně neproběhlo podle jejích představ.

Matka už se řadu let věnovala drogám a prostituci. Candice ji na fet dokonce dala své úspory. Ale ani to nestačilo – Shelley svou dceru vyzvala, aby se dala na prostituci. Že tak vydělá víc. Candice tak nezbylo, než svou matku vyhlásit za nejhorší v zemi. Možná i na světě.

„Pořád jsem se sama sebe ptala, proč mě máma neměla tak ráda, aby se mnou nezůstala. Táta o ní nikdy moc nemluvil,“ vypráví Candice o nutkání, které ji vyhnalo matku hledat.

Otec jí už předtím řekl, že její matka má co do činění s drogami a prostitucí. Candice si ji však pochopitelně idealizovala a domnívala se, že jí to má od hledání jen odradit.

Matku nakonec našla tak, že přemluvila policistu, aby jí na ní dal kontakt. Vysněné setkání bylo na dosah. A také se uskutečnilo.

Šokující setkání
„Čekala jsem na ní, a pak mi někdo sáhl na rameno. Otočila jsem se, a byla šokována. Vůbec nevypadala jako na fotce,“ říká Candice.

Její matce chyběly zuby, vlasy měla řídké a prošedivělé, na sobě ošklivou péřovou bundu, v obličeji otupělý výraz a na rukách jizvy. „Byl to moment, kdy se mé sny proměnily v noční můru.“

Stále to ale byla její matka, a tak brzy našly společnou řeč. Shelley se samozřejmě ospravedlňovala z toho, proč rodinu opustila. Dcera jí lži a výmluvy uvěřila. Dokonce i to, že už nebere drogy.

Pravda se ale v dalších dnech měla ukázat. Candice se snažila být s matkou co nejčastěji a navázat s ní vztah. Jenže Shelley podle všeho zajímalo především to, že jí dcera nosí své kapesné.

Už nikdy více
„Pořád říkala, že ztratila mobilní telefon a chtěla po mně peníze na nový. Někde uvnitř mi bylo jasné, že je prodává a kupuje za ně drogy. Nechtěla jsem tomu ale věřit. Chtěla jsem být s ní.“

Matka sice už neužívala heroin, hojně však jela v cracku. Aby si vydělala na potřebné dávky, musela spát s muži za peníze. Před dcerou se to snažila tajit, když to ale prasklo, vytasila ještě těžší kalibr.

„Čerstvé maso jako ty by mohlo vydělat pořádný balík peněz. Když jsem byla jako ty, vydělávala jsem 300 liber týdně.“

Vlastní matka vyzvala dceru, aby šla šlapat. Bylo jasné, že Shelley nebude nikdy tou matkou, jakou si Candice představovala.

Nakonec s ní přetrhala veškeré kontakty a prohlásila, že už ji nechce v životě vidět.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71