Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sting / foto: babble.com

Legalizace marihuany? Sting říká ANO!

Zpěvák a aktivista Sting prohlásil, že Spojené státy by lépe užily peníze vynaložené na věznění uživatelů marihuany, kdyby je věnovaly na boj proti chudobě a globálnímu oteplování.

Na svém blogu Sting, vlastním jménem Gordon Summer, napsal, že lidé odsouzení za kouření marihuany jsou vlastně vězněni za chování, které nikomu neubližuje.

"Americká válka proti drogám selhala. A co je horší - je to něco, co společnosti škodí. Obchod s drogami byl zatlačen do podzemí, v němž se daří násilí a zločinu. Na druhou stranu jsou tu lidé, kteří potřebují pomoc, ale nedostávají ji. A pak jsou tu osoby, které marihuanu potřebují z lékařských důvodů," napsal Sting.

Má jen zpívat

Bývalý frontman skupiny Police vyzval své příznivce k podpoře Drug Policy Alliance. Je to aktivistická skupina, která se zasazuje o propuštění osob vězněných za nenásilné přečiny spojené s drogami.

Podle serveru FemaleFirst není překvapivé, že zpěvákovy poznámky vyvolaly velmi kritickou odezvu ze strany skupin bojujících proti drogám.

Mluvčí organizace DARE, jejíž členové chodí do škol učit děti o nebezpečí drog, o něm prohlásil: "Měl by se věnovat zpívání a neplést se do věcí, kterým nerozumí. Popové hvězdy, které přicházejí s tak nezodpovědnými prohlášeními, nám jen škodí."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 135