Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lisa Connellová / foto: api.ning.com

Smrtelně nemocná dívka si za rande nechá platit

Ví, že zemře, ale chce vykonat něco dobrého.

Lisa Connellová vždycky snila o tom, jak bude mít krásnou svatbu s ideálním mužem a jak se jí narodí spousta krásných dětí.

Snaží se být užitečná
Přestože měla rande s třiceti muži, ví, že tahle pohádka se nikdy nesplní. Za její pohlednou tváří se totiž skrývá nádor na mozku, který pomalu, ale jistě zabíjí Lisin sen. A ji spolu s ním.

Ačkoliv je opravdu těžké něco takového přijmout, Lisa rozhodně svůj život nevzdává. Místo aby chodila na večeře s muži, když ví, že to stejně nemá žádnou budoucnost, chodí s nimi proto, aby pomohla stejně postiženým jako je ona sama. Za rande si totiž nechává platit a peníze dává na charitu pomáhající lidem s mozkovým nádorem.

Zatím vybrala asi osmnáct tisíc dolarů, tedy zhruba 350 000 korun. Jedním z jejích placených nápadníků byl i arabský princ, který jí zaplatil čtyři tisíce dolarů.

„Milovala jsem párty, když jsem byla teenager. Chodila jsem ven každý víkend. Měla jsem dlouhodobé známosti, a když zrovna žádná nebyla, snažila jsem se užívat si, co to šlo. Jsem ráda, že mám takové vzpomínky,“ říká Lisa.

Příští měsíc bude Lise jednatřicet. Myslela si, že se toho nedožije. Každé narozeniny jsou v jejím boji důležitým milníkem.

Dětí se nedočká
„O svých narozeninách vždycky přemýšlím o čase. Vím, že zemřu. První věc, na kterou se ptám svého lékaře je, kolik času mi ještě zbývá. Je to takový náš vtip. Může to být měsíc i několik let.“

Lisa lituje akorát toho, že jí nemoc občas znemožní pokračovat v placeném randění a vydělávat tak peníze pro charitu. Ví také, že se nikdy nedočká dětí.

Těhotná sice byla, ale to už pravděpodobně trpěla svou nemocí, přestože o ní ještě nevěděla. Zpětně ví, že hormony, které pomohly dítěti růst, také zvětšily mozkový nádor. Nakonec potratila.

Krátce poté se dostala k doktorovi, který jí konečně prozradil strašlivou pravdu. Lisa byla nejprve zoufalá. Nakonec se s tím ale naučila žít a snaží se být užitečná.

Na svou činnost má i negativní reakce. Někteří lidé tvrdí, že provádí něco jako prostituci bez sexu, tím se ale Lisa nechce nechat zastavit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71