Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: H&M Steven Klein, www.madonna.cz

Hvězdy, které čelily pokusu o vraždu

Být slavnou osobností není bez rizik. Na světě je totiž plno bláznů.

Čas od času se objeví zpráva, že nějaký člověk dostal zákaz přibližovat se k některé z veřejně známých osobností. V Americe to má navíc ten půvab, že chráněná osoba dostane vytýčen jakýsi perimetr, který odsouzený nesmí nabourat, jinak si jde sednout natvrdo.

To jsou ještě ty lepší případy, kdy šílenci celebrity jen pronásledují. Existují ale ještě šílenější entity, které jsou schopny pokusu o vraždu takové hvězdy. Chtějí s ní být buďto spojeni, nebo mají utkvělou touhu stát se nejdůležitější osobou v jejím životě. Toho by vraždou docílili docela jednoduše, i když fatálně.

Případů, kdy hvězdy čelily pokusu o vraždu, je celá řada. A někdy to šílencům dokonce vyšlo. Stačí si vzpomenout na Johna Lennona.

Madonna
Jakýsi bezdomovec se v roce 1995 zamiloval do Madonny. Neustále ji bombardoval dopisy, na které královna popu pochopitelně neodpovídala. A tak se bezdomovec rozhodl přelézt zeď jejího sídla. Byl lapen a už tehdy prohlásil, že si Madonnu buď vezme, nebo jí prožene kudlu krkem. Zřejmě to myslel vážně, protože si dal repete. Chtěl Madonnu zabít, ale skončil postřelen bodyguardem a odsouzen k deseti letům vězení.

magazin.cz

Barack Obama
Devatenáctiletý rasista z amerického státu Tennesee špatně nesl vysoké šance kandidáta na prezidenta Baracka Obamy, které se nakonec naplnily. Ještě koncem roku 2008 ale mohlo být všechno jinak. Paul Schlessemann se chtěl k Barackovi doslova prostřílet a zabít přitom spoustu černochů. A pak i prezidentského kandidáta. Policie na jejho plán přišla včas. Obama je ale podle expertů stejně nejohroženějším prezidentem od dob Kennedyho, který byl zastřelen.

magazin.cz

Hillary Duffová
Do Hillary Duffové se zřejmě zamilovala spousta mužů. Mimo jiné také osmnáctiletý Rus Maxim Miaskovskij, který se kvůli téhle krasavici přestěhoval do Ameriky. Tam jí neustále psal dopisy a těžce nesl její vztah s přítelem. Nakonec se ukázalo, že Maxim plánuje vraždu obou. Několikrát na to upozornil jeho spolubydlící, byl však ignorován. Celé věci si všiml až soukromý detektiv, když už si Maxim opatřoval zbraně.

magazin.cz

Michael Jackson
Počátkem devadesátých let byl Michael Jackson neskutečná ikona. Jako taková měl také řadu fanoušků, kterým z něho tak trochu ruplo v bedně. Začali mu psát milostné dopisy, ve kterých zároveň vyhrožovali smrtí kdekoho. Například muž jménem Paul Jones psal, že pokud si ho král popu nebude všímat, spáchá masové vraždy, zabije prezidenta Bushe i Jacksona samotného. Nakonec skončil ve vězení.

magazin.cz

Tila Tequila
Překvapivě se našel někdo, kdo byl tak posedlý touhle hvězdičkou, která střádá jednu aféru za druhou, že jí začal psát výhrůžné dopisy a nakonec se vloupal i do jejího domu. Zatím to skončilo jen tím, že zamknul Tilina psa v kufru jejího auta.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26