Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Zemřela na záchodovou štětku. Zapomenutou v hýždích

Hodně hloupá smrt...

Cindy Cortonová, matka dvou dětí, zemřela poté, co lékaři několikrát přehlédli fakt, že má v hýžďovém svalu patnáct centimetrů dlouhý kus násady od záchodové štětky.

Kus plastové násady se jí do těla dostal při nešťastném pádu, který utrpěla, když se opila na večírku u přátel. Po nehodě šla dvakrát na vyšetření do nemocnice. Lékaři ji zrentgenovali, ale nic neodhalili.

Podle koronerovy zprávy trvalo dva roky, než Cindy přesvědčila lékaře, že má v hýžďovém svalu kus štětky. V mezičase už násada zarostla do svalu a její odstranění bylo mnohem riskantnější, než kdyby se provedlo bezprostředně po nehodě.

Zemřela při operaci
V roce 2007 Cindy podstoupila dvě operace, při nichž se však chirurgům nepodařilo předmět odstranit. Před pár měsíci proto absolvovala další operaci. A během ní v nottinghamské nemocnici zemřela.

Teď skončilo vyšetřování její smrti. Koroner Stuart Fisher dospěl podle listu Daily Telegraph k závěru, že hlavní odpovědnost padá na dr. Killiana Mbeweho, který ji po nehodě vyšetřoval jako první.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 49