Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: shutterstock

Zkusit zabít manžela a dostat půlku majetku!?

Chcete? Pak se přestěhujte do Kalifornie.

Kalifornští politici se snaží zabránit tomu, aby ženy, které se pokusí dát manžela zabít, vydělaly na rozvodu, pokud se vražda nepovede.

Manželka najala zabijáka a ikasovala
Na nutnost zákona upozornil případ Johna Pomroye, policejního detektiva z města Pomona na jih od Los Angeles.

Manželka si na něj najala zabijáka, údajného člena motorkářského gangu Vagos, který ho měl zabít ve službě. Měla ale smůlu: šlo o policistu v utajení, který neváhal a zatknul ji.

Po vykonání ročního trestu však žena dostala v souladu s kalifornskými zákony o rozvodu polovinu majetku, tedy 70 000 dolarů (1,4 milionu Kč).

Je to hodně časté
John Pomroy pak začal usilovat o změnu zákona. Chce zabránit tomu, aby lidé, kteří si na manžela či manželku najmou zabijáka, mohli mít ze svého činu prospěch.

"Když si sami podpálíte dům, nedostanete pojistné. Jdete do vězení. Ale když se pokusíte zabít někoho, kdo je váš manžel či manželka, současné zákony vám umožňují ještě na tom vydělat. Z navrhované změny práva nebudu mít prospěch, o to se ani nesnažím. Chci jen to, aby v budoucnu někdo další nepřišel o půlku majetku ve prospěch osoby, která ho chtěla zavraždit," řekl Pomroy reportérům AP.

"Navrhovaná úprava je velmi, velmi potřebná. Může se to zdát obskurní, ale podobné případy se dějí častěji, než si většina lidí uvědomuje," dodává prokurátorka Krystal Callaway Jaimeová.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12