Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kocour ušel 3 tisíce kilometrů. Aby našel své páníčky!

Neuvěřitelný příběh jednoho kocoura.

Za nejvěrnější domácí mazlíčky jsou obecně považováni psi, kteří ke svým páníčkům velmi inklinují. Kočky jsou pak spíše samotářská a náladová stvoření.

Náročná pouť
Najdou se ale i výjimky, jako například kocour Karim. Jeho neuvěřitelný příběh přinesl bulvární list The Sun a okamžitě s ním způsobil velký ohlas.

Karimovi se začalo stýskat po jeho původních majitelích, kteří se odstěhovali a nechali ho sousedům. Báli se totiž, že by si na nové prostředí nezvykl.

Karim ale nelpěl na domácím krbu, ale chtěl být se svými páníčky. Vydal se proto na dlouhou a jistě strastiplnou cestu. Na jejím konci bylo nečekané shledání.

Původní bydliště rodiny bylo v uzbeckém městě Gulistan. Rodina se však přestěhovala do ruského města Liska, které je vzdáleno zhruba 3200 kilometrů.

Šťastné shledání
Původní majitelka Ravila Hairovová se od někdejších sousedů dozvěděla, že od nich kocour utekl, což jí velmi zarmoutilo. O dva roky později ale Karim dorazil.

„Pak jsem jednou šla po ulici a viděla jsem kočku, která vypadala, jako by na mě čekala. Když jsem přišla blíž, zjistila jsem, že je to Karim. Byl velmi pohublý a ve špatném stavu, ale byl to on,“ vypráví Ravila Hairovová.

Někdo by mohl namítnout, že kočky jsou si podobné a že sentiment často způsobí zatmění mysli. Pravdou ale je, že nalezený kocour na sobě má jasná poznávací znamení, podle nichž rodina mohla identifikovat Karima. Jde například o jizvu na ocase, kterou má od té doby, kdy si ještě v Uzbekistánu přiskřípl ohon ve dveřích.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 58