Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Danielle Lloyd / foto: DanielleLloyd.com

Ženy už mají dost retušovaných fotek

Chtějí, aby byly označeny

O rozdílu mezi realistickými a retušovanými fotkami byly napsány stohy skutečného i virtuálního papíru. Přesto se pořád nic neděje a časopisy, na jejichž stránkách všichni vypadají úžasně a bez chyby, vycházejí dále.

Došla trpělivost
Britskému občanskému sdružení Girlguiding UK už ale došla trpělivost. Spustili petici a chystají se jít rovnou za premiérem země, Davidem Cameronem.

Sdružení žádá, aby byla média pod větší kontrolou co se týče zveřejňování upravených fotografií. Takové obrázky by měly být například označeny univerzálním symbolem.

Členky sdružení se domnívají, že mladé dívky jsou kvůli retuším vystaveny nerealistickému tlaku, který může vážně narušit jejich sebedůvěru.

Petice odkazuje na studii provedenou zhruba před rokem. Té se účastnilo více jak tisíc dívek ve věku 16 a 21 let. Polovina z nich tehdy zvažovala chirurgický zákrok, kterým by změnila svou vizáž. 42% dívek ve věku mezi 11 a 16 lety pak řeklo, že již podstoupilo dietu.

Zvýší to sebevědomí
„Většina z nás si neuvědomuje, jak moc jsou ty fotografie upravené. Mladé dívky jsou šokovány, když zjistí, že obrázky celebrit a modelek nejsou reálné. Cítíme nutnost upozornit na to, jak důležitým se toto téma stalo a žádáme kroky na ochranu mladých dívek a žen,“ prohlásila členka sdružení Natalie Fontaineová.

Členky Girlguiding UK jsou přesvědčeny o tom, že realističtější obrázek známých osobností a vzorů by zásadně přispěl k sebedůvěře mladých dívek.

Chce to zkrátka skutečná těla a skutečné tváře. To ostatní je fikce a měla by být jako fikce prezentována.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27