Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Zázrak: Mrtvé dítě matka oživila objímáním

Stal se zázrak?

Měla to být poslední šance, jak se rozloučit s předčasně narozeným dítětem, jehož záchranu už doktoři vzdali.

Vstal z mrtvých
Kate Oggová k sobě svého maličkého syna, který nejevil známky života, přivinula a začala mu povídat, jak moc ho miluje.

Kate se narodila dvojčata. Porod dcery Emily dopadl dobře, ale syn Jamie na tom byl o dost hůře. Po dvaceti minutách, kdy se doktoři snažili obnovit životní funkce, řekli matce hroznou zprávu – Jamie byl prohlášen za mrtvého.

Spolu s tím tělíčko Jamieho matce předali. Ta ho vybalila z podušky a přitiskla k sobě. Držela ho takto dvě hodiny a po celou dobu na něj mluvila.

A pak se začaly dít věci – právě po dvou hodinách začal Jamie jevit známky života! Nejprve jen vydechl, což lékaři považovali za posmrtný reflex.

V matce to ale vzbudilo naděje, a tak mu dala z prstu líznout mateřského mléka. To bylo zřejmě opravdu dobré, protože Jamie začal normálně dýchat.

Doktor nemohl uvěřit

„Myslela jsem si: panebože, co se to děje? Krátce poté otevřel oči. Byl to zázrak. Pak otevřel ručičku a vzal do ní můj prst,“ vypravuje Kate Oggová.

„Otevřel oči a pohnul hlavou ze strany na stranu. Lékař s jeho hlavou začal třást a říkat: nevěřím tomu, nevěřím tomu.“

Jak se to mohlo stát, to skutečně nikdo nedovede racionálně vysvětlit. Nejen Kate Oggová je ale přesvědčena o tom, že jde o plod takzvané dotykové metody.

Podle ní má být dítě po porodu v co nejtěsnějším tělesném spojení s matkou. Obzvlášť v případech, kdy se u něj vyskytuje nějaký problém, způsobený například předčasným porodem. Tělo matky podle této metody funguje jako živý inkubátor.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 90