Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

FOTO: Když opilci cvičí jógu...

Jó, když je člověk nametený, ztrácí zábrany. A někteří milovníci alkoholu si při své opičce zacvičí i jógu. Nevěříte?

Jóga je relaxační cvičení z Indie. Velkou popularitu má i v našich šířkách, protože nikdy si tak pěkně neprotáhnete tělo jako při cvičení ásán. K některým jogínským pozicím však člověk musí dojít časem, protože ne každý má tělo ohebné jako luk. O to zarážející je fakt, že lidé s nějakou tou promile alkoholu v krvi jsou na cvičení jógy jako dělaní. A to ani nepotřebují žádné kurzy. Přesvědčte se sami!

Totální relax
Chlapík, jehož tělo prošlo v několika hodinách intenzivním alkoholovým „zavlažováním“, si ustlal ve vlaku na zemi. Aby si důkladně odpočinul, zvolil jogínskou relaxační pozici Savasana. Kéž v ní brzy vystřízliví!

magazin.cz

Rychlá uklidňovačka
V hlavě ruského alkoholika šplouchá moře vodky. Jak ten rozbouřený živel s 50 - 70 % alkoholu zklidnit? Třeba pomůže poloha Balasana, kterou si staří Indové přivolávali do duše klid a mír. A když to nepomůže? Nezbývá než osvědčený vyprošťovák - kafe s citronem.

magazin.cz


Regenerace mozku a nohou

Jo, občas i ten největší alkáč padne k zemi. V tomto případě udělal „padací most“. Ačkoliv tato poloha vypadá trochu drasticky a určitě nepohodlně, jogíni ji mají rádi. Říkají ji láskyplně: Setu Bandha Sarvangasana. A k čemu je dobrá? Zklidňuje mysl a regeneruje unavené nohy... Takže nakonec to vypadá, že se ovíněný chlapík za pár hodin dohrabe domů po svých...

magazin.cz

Balzám pro záda a bránici
Mírný předklon a nohy v pokleku jako při modlitbě... Muž v šusťákových teplácích ani netuší, že si právě střihl jogínskou pozici Marjayasana, která má pozitivní vliv na bránici. Navíc v této poloze se mu bude dobře pročišťovat obsah žaludku.

magazin.cz

Jogínská kúra pro nespavce
A hopla! Mužík v ošoupaných ponožkách zaparkoval na lavičce a rovnou hlavou dolů. O čem se mu asi zdá? Asi o protinožcích... Ať už mu běží hlavou cokoliv, jeho poloha - v józe známá jako Halasana - mu pěkně protáhne záda a navíc ho obrní proti nespavosti... Takže sny o protinožcích budou pokračovat v dalších dílech...

magazin.cz

Posilovna pro ruce a nohy
Je to jasné - dali si spolu pár panáků a teď se s nimi každý po svém vypořádávají. Kámoš, který si z veřejného zábradlí udělal noclehárnu, však na tom bude lépe. Jeho alkoholem zhuntované tělo se totiž nachází v pozici zvané Delfín. Ta posiluje ramena, nohy a paže. Jak moc? No, záleží, jak opilec v této pozici dlouho vydrží...

magazin.cz


„Natahovačka“ bederní páteře

Pil, pil a pil... až se opil. Pak se dopotácel domů a jeho drahá polovička nechala v zámku klíč. Pak bouchal, bouchal, až se nedobouchal a ustlal si rovnou na prahu. Když pak tohoto chlapíka ráno našla jeho žena, nemohla věřit svým očím. Bělovlasý vyznavač alkoholu spočinul v jogínské poloze zvané Salambhasana, která stimuluje bederní páteř, nohy a ramena.

magazin.cz

Masírka stehen
Zdá se, že veřejné zábradlí přitahuje opilce jako magnet. I tento výtečník nebyl výjimkou. Ten si na kovové trubky hodil končetiny a pak si dal svých „dvacet“. Ze zdravotního hlediska je jeho poloha geniální. Jmenuje se Anada Balasana a dokonale masíruje stehna... Hm... to je lábuš!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34