Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ovoce za babku, po kterém budete krásnější!

Jednoduchá cesta k přitažlivému vzhledu.

Pochutiny, které obsahují hodně pigmentů, například mrkev a švestky, mohou prospět nejen zdraví, ale i zvýšit přitažlivost. Tento překvapivý fakt prokázaly výsledky nového výzkumu.

Co je sexy?
Lidé s mírně nažloutlou pletí působí zvláště zdravým a sexy dojmem. Tvrdí to vědci z univerzit v Bristolu a v St. Andrews, kteří studovali vztah mezi barvou pleti a atraktivitou.

Poprvé se také podařilo prokázat, že žluté pigmenty, takzvané karotenoidy, přítomné v některých druzích ovoce a zeleniny, hrají klíčovou roli ve žlutém nádechu pleti. O studii, kterou vědci prováděli na jednapadesáti dobrovolnících ze Skotska, informoval listu The Grocer.

Jednoduchý trik
Ian Stevens, který se na výzkumu podílel, říká, že propojení mezi žlutostí a karotenoidy otevírá nové možnosti, jak přimět mladé lidi, aby jedli více ovoce a zeleniny.

Zvýšená konzumace mrkve či švestek má totiž viditelný výsledek už po dvou měsících. Stevens k tomu dodal: "Jedna věc je říkat lidem, že když nebudou jíst zdravěji, dostanou za čtyřicet let infarkt. My teď ale už můžeme říct: Takhle pěkně budete vypadat za pár měsíců, když budete jíst více ovoce a zeleniny."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4