Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: mugshotmuseum.com

Jak může pět let změnit člověka

Pět let pro někoho neznamená nic. Pro vězně Michaela E. Campbella je to ale dlouhá jízda po amerických věznicích, která se mu vepsala do tváře.

Ještě skoro tabula rasa
Poprvé se Michael E. Campbell dostal do lochu v roce 2003 kvůli malé vloupačce. V koloradském vězení Jefferson County se dlouho neohřál. Policejní úředníci však ještě stačili pořídit jeho podobenku, kde byl Campbell celkem za slušňáka. Na jeho obličeji jsou vidět jen tři drobná tetování plus jedno na krku, které znázorňuje pitbulla.

Takový malý přídavek
Jenže s dobrými mravy Michaela E. Campbella to nebylo tak žhavé. Sotva ptáčka pustili na svobodu, rok na to udělal zase další malér.

Stačilo, aby se vydal za svou rodinou do Kalifornie. Po cestě v něm zvítězilo jeho horší já a Campbell opět proveld pár chamátckých kousků. Když se za to ocitnul ve věznici Modoc County, už měl na tváři další tetování...

Nechal si vytetovat motýlka...
Campbell však nelenil a vězeňského fotografa opět překvapil. Když v roce 2008 zase bručel v base, nebyl už k poznání. Do státní věznice v Koloradu totiž přivezli úplně jinou bytost, než kterou měli nafocenou v dokumentaci.

Tenhle chlapík byl celý prošpikovaný inkoustem. Nejnápadnější tetování měl ale na čele – symbol pentagramu – a na krku, kde si od tatéra nechal uvázat puntíkovaného motýlka.

Skříplý ptáček
Jenže tentokráte se Michael E. Campbell se z lochu tak rychle nedostal. Sice měl vloni v březnu naději na podmínku, ale ta mu byla zamítnuta. Další pokus o svobodu ho čeká letos, rovněž v březnu.

Jestli ho komise s touto vizáží pustí mezi lidi, se můžeme jen dohadovat. Každopádně, pokud Campbell přece jenom dostane opušťák, můžeme se při jeho další návštěvě vězení třeba těšit na novou image.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60