Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mariah Carey / foto: PNP/WENN.com

Mariah Carey se stydí, že zpívala Kaddáfímu

Chlubit se tím, že zazpívala rodině diktátora, teď Mariah zrovna nemůže.

Americká zpěvačka Mariah Carey (40) uspořádala privátní koncert pro rodinu libyjského diktátora Muammara Kaddáfího (68). Teď se omlouvá a slibuje, že výnos z příštího singlu věnuje na charitu.

Beyoncé (29), Nelly Furtado (32) a další hvězdy se složily a na charitu věnovaly přes milion dolarů (cca 17 milionů Kč) z peněz, které dostaly za koncerty pro Kaddáfího rodinu. Protestují tak proti způsobu, jak diktátor řeší nepokoje ve své zemi.

magazin.cz

Zastánci lidských práv vyzývali k podobnému kroku i Mariah Carey. Teď se její mluvčí za svou klientku omluvil. Jak dodal, když Mariah s vystoupením souhlasila, netušila, že bude hrát pro syna libyjského diktátora.

magazin.cz
Koncert, za který zpěvačka dostala podle informací FemaleFirst zaplaceno přibližně milion dolarů, se konal na jachtě v Karibiku. Teď Mariah potvrdila, že výtěžek z následujícího singlu věnuje některé z nevládních organizací, které se věnují ochraně lidských práv.

„Byla jsem naivní a netušila jsem, kdo si mne na vystoupení najal. Cítím se strašně a stydím se za to, že jsem se toho zúčastnila. Jako umělci musíme vzít na sebe více odpovědnosti bez ohledu na to, kdo si nás objedná na představení,“ prohlásila Mariah ústy svého mluvčího.

Můžeme se jen dohadovat, proč Mariah a ostatní umělkyně neodmítly účast na koncertech pro diktátora okamžitě. No jo, pár milionů dolarů se vždycky hodí, že. Jak praví pořekadlo: „Koho jídlo jíš, toho píseň zpívej!“ Teď nezbývá, než zaplakat a peníze vrátit. Konečně, i na takové reklamě se dá třeba ještě něco vydělat...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5