Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Plány na víkend? Zbytečné, svět skončí v sobotu

Americká sekta vedená jistým Haroldem Campingem (89) tvrdí, že tuto sobotu začne apokalyptická bouře, která zahubí všechny obyvatele Země kromě „pravých věřících“.

Camping prý datum vyčetl z Bible. Je přesvědčen, že 21. května přijde ohromné zemětřesení a 200 miliónů věřících bude vzato do nebe.

Ostatní na tom prý nebudou moc dobře: po zemětřesení má následovat 153 dní „hrůzy a nepopsatelného chaosu“ a pak bude Země zničena. „Není možné, že by se to nestalo. Nemáme žádný plán B,“ tvrdí Camping.

magazin.cz

Někteří věřící to berou opravdu vážně. Například Robert Fitzpatrick (60), který utratil své celoživotní úspory ve výši 139 000 dolarů (cca 2,4 milionu Kč) za reklamní kampaň, v níž se snaží obyvatele New Yorku varovat před nadcházejícím koncem.

Další myslí spíš na sebe a snaží se zařídit praktické záležitosti. Webové stránky jako Aftertherapturepetcare.com nabízejí, že se těm, kdo budou vzati do nebe, postarají o domácí mazlíčky. Pochopitelně ne zadarmo.

Je tu ovšem jistá možnost, že se Camping, který vede nábožensky zaměřenou radiostanici Family Radio, mýlí. Jednou již – také „zcela jistě“ – předpověděl, že svět skončí 6. září 1994.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20