Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Žena odháněla zloděje jehlami s HIV krví

Každý se zlodějům brání jinak – někdo alarmem, jiný drsně vycvičeným psem... Brazilský lékařka vsadila na AIDS.

Neustále okrádaná žena
Ještě nedávno byli pro lékařku z brazilského města Sobradinho zloději noční můrou. Aby ne, navštěvovali její dům s železnou pravidelností a kradli, na co přišli – jednou to byla sekačka na trávu, jindy foťák nebo televizor... Podle policie se zlodějíčkové se domu dostávali přes plot. Tato informace lékařku zaujala natolik, že se rozhodla svým „nezvaným hostům“ pěkně zatnout tipec.

Plot chránila krev HIV pozitivních
Co udělala? Kupodivu nevyužila žádné alarmy, bodyguardy či drsná psiska. Stačilo jí jen pár injekčních stříkaček, které byly infikované krví HIV pozitivních lidí. Ty pak nechala připevnit na konce plotu. Překvapeným zlodějům pak nechala papírovou tabulku se vzkazem: Na plotě jsou připevněny injekční jehly s HIV pozitivní krví. Prosím, nepřelézat!

magazin.cz

Místo zlodějů se lékařce pomstili civilisté
Na takové opatření nebyli brazilští chmatáci vůbec zvyklí. Lékařka svůj „zlepšovák“ dala do provozu 18. srpna a chvíli měla od rabování klid. Jenže pak ji čekalo peklo – hlavním zdrojem nebyli kupodivu zloději, ale civilisté. Jim se totiž nelíbil radikální postoj lékařky a označili její „zabezpečovací způsob nemovitosti“ za zdraví nebezpečný.

Boj o holou existenci
20. srpna byla lékařka donucena všechny infikované jehly z plotu sundat. Úřady jí navíc za tento čin vyměřili pokutu, 122 dolarů (asi 2074 korun). Zoufalá žena, která chce zůstat v anonymitě, teď bude muset podstoupit různá psychiatrická vyšetření, která rozhodnou, zda jí bude ponechána lékařská licence, či nikoliv. Jako lékařka se totiž provinila i tím, že „materiál“ na svůj zabezpečený plot – tj. infikované injekční stříkačky – si pořizovala v nemocnici kde pracovala. Stál jí ten boj proti zlodějům elektrospotřebičů vůbec za to?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1