Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nejlépe placení herci a herečky

Výše honorářů se v Hollywoodu rozhodně neodráží podle hereckého talentu. Svědčí o tom alespoň žebříček nejlépe placených hollywoodských herců a hereček magazínu Forbes.

Hollywoodské herecké ikony jako Meryl Streep či Nicole Kidman se na nejvyšší příčky prestižního žebříčku opět nedostaly. Podle magazínu dostávají nejtučnější honoráře Angelina Jolie či Sarah Jessica Parker, jejichž filmy z poslední doby patří k propadákům a které si tu a tam vysluhují nominaci na Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon.

 

Od května 2010 do května 2011 si Angelina Jolie zahrála ve filmech Salt a Cizinec, a přestože ani v jednom ze snímků neexcelovala, připsala si na své konto v honorářích 30 milionů dolarů – asi 508 milionů korun. Stejnou částku jako Angelina si za poslední rok vydělala i Sarah Jessica Parker za kritikou ztrhaný Sex ve městě 2 a reprízy stejnojmenného seriálu.

 

magazin.cz

 

Nejlépe vydělávající herečky:

 

1.a 2. Angelina Jolie a Sarah Jessica Parker – 30 milionů dolarů / 508 milionů korun

3. a 4. Jennifer Aniston a Reese Witherspoon – 28 milionů dolarů / 474 milionů korun

5. Julia Roberts – 20 milionů dolarů / 339 milionů korun

 

Nejlépe zaplaceným hercem Hollywoodu je Leonardo DiCaprio

Magazín uvedl také tabulku nejlépe zaplacených herců v Hollywoodu. Prvenství v žebříčku má Leonardo DiCaprio, který si za posledních dvanáct měsíců připsal na účet 77 milionů dolarů – asi 1,3 miliardy korun. Podařilo se mu tak sesadit z trůnu loňského krále Johnnyho Deppa. Leonardo DiCaprio si v porovnání s nejlépe placenými herečkami přišel téměř na dvojnásobek.

 

magazin.cz

 

Pět nejlépe zaplacených mužů v Hollywoodu:

 

1. Leonardo DiCaprio – 77 milionů dolarů / 1,3 miliardy korun

2. Johnny Depp – 50 milionů dolarů / 850 milionů korun

3. Adam Sandler – 40 milionů dolarů / 680 milionů korun

4. Will Smith – 36 milionů dolarů / 612 milionů korun

5. Tom Hanks – 35 milionů dolarů / 595 milionů korun

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!