Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Barvy toho o vás mnoho prozradí!

Málokdo asi ví, že existuje obor chromatoterapie, který se zabývá uzdravováním barvami.

Používají ho k léčení především léčitelé a je několik možností jak na to. Někdo doporučuje hledět přes barevný filtr, jiný přikládá barvy na akupunkturní body. Také barva stravy, kterou jíme, hraje prý svou roli, stejně jako to, co nosíme na sobě či v jaké místnosti sedíme.

Barvy mají vliv i na psychiku. Máte-li např. doma modré stěny, budete zde mít zřejmě častěji pocit chladu než v jiném pokoji. Jste-li obklopeni teplými barvami, budete zase častěji pociťovat větší chuť k jídlu, čehož využívají hlavně majitelé restaurací. V místnosti barvy slonové kosti na vás asi brzy padne tíseň a budete se nudit.

Je známé, že některé barvy člověku energii ubírají a jiné zase dodávají. Následující barevná škála vám ukáže, co která barva znamená a jaký typ lidí ji nosí.

magazin.cz

 

Bílá

Ukazuje na člověka s bohatým duševním životem, označuje se také často za barvu romantickou, kterou nosí hlavně ženy, jež jsou dobrými matkami a jsou v lásce stálé.

 

Žlutá

Povzbuzuje energii, nosí ji lidé aktivní, se smyslem pro humor.

 

Červená

Silně energetizující barva, která podporuje krvetvorbu, aktivitu, emocionalitu a zdraví, má přinášet úspěch v lásce i povolání.

 

Modrá

Uklidňuje a má na člověka pozitivní účinky, symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, léčí infekce, nemoci kůže, tiší bušení srdce a menstruační bolesti.

 

Zelená

Uklidňuje hlavně oči, léčí srdeční obtíže, krevní tlak, bolesti hlavy, ti, kdo mají v oblibě zelenou, se rádi starají o druhé, ale také rádi ovládají, celkově představuje klid a harmonii.

magazin.cz

 

Hnědá

Z energetického hlediska není pro člověka příznivá, protože znamená zmar, přináší únavu a vyčerpání.

 

Černá

Všeobecně se považuje za vysilující. Nosí ji však lidé nároční, tajemní a důslední, jsou nekompromisní a neodpouštějí zradu (v sexu tito lidé bývají jedničky).

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!