Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Oškliví lidé jsou v kurzu!

Módní průmysl už neví co by, a tak krásné dívky a chlapce nahrazuje ošklivými.

Čím méně půvabu, tím lépe...

Abyste uspěli v modelingu, tak už nemusíte být hezcí, měřit více než 170 centimetrů a mít postavu jako gazela. Modelingová agentura Ugly Models sídící v Londýně se specializuje výhradně na nábor ošklivých lidí. Žádná zvláštní omezení pro případné zájemce o práci v módním byznyse nejsou – mohou mít konfekční velikost, jakou chtějí. A ani věk nehraje roli, zkrátka šanci mají všichni.

magazin.cz

 

Hvězda s ošklivým chrupem

Topmodelem agentury Ugly Models je jistý Dell. Chlapík, který se do modelingové branže dostal náhodou. Jednou prý doručoval do agentury nějaký balíček a hned si ho všiml majitel, Marc French, který ho požádal o pár testovacích snímků. Stačilo pár cvaknutí foťáku a mužova kariéra se rychle rozjela. „Dell nepatří rovna mezi krasavce. Má křivé zuby a odstáté uši... Zkrátka je ošklivý. Ale ošklivost je zajímavá svou nápadností – každá si jí hned všimne. V tom je její velké plus,“ vysvětluje French.

magazin.cz

 

V čem to vězí?

O tom, kdo z nich má pravdu, se přít nebudeme. Jisté je, že agentura nabízí svým klientům osobité tváře, včetně těch slavnějších, jako je Elaine Davidson (žena s nejvíce piercingy na světě), Sultan Kosen (největší muž světa, měří 2,5 m) nebo bývalý bankovní manager Prince Albert (ten si nechal udělat první piercing ve svých 75 letech a teď už má po těle 241 náušnic). Majitel Ugly Models, Marc French říká, že na své modely má jediný požadavek: „Důležité je, aby byli sami sebou. Ostatní je fuk. Můžou být malí, velcí, tlustí, hubení... Všichni, kdo vypadají trochu zvláštně, mají šanci v módní branži prorazit. Teď nedávno jsme třeba dělali focení pro Calvina Kleina do italské mutace časopisu Vogue. Spousta mých lidí si zahrála v bondovkách nebo v reklamách na Marks and Spencer.“

 

Nevzhlední modelové svou práci tají

Přestože oškliví modelové mají hodně práce, většina z nich přiznává i odvrácenou stránku věci: „Občas lidem neříkám, že pracuju jako model. Někteří by to ani nevěřili. Raději jim nakecám, že jsem uklizeč a je klid,“ vypráví Dell. Jeho nadřízený si je vědom, že pojetí jeho agentury,  je pro mnohé konzervativní lidi nepřijatelné. Sám je toho názoru, že právě práce ošklivých lidí v modelingovém byznyse zvyšuje jejich sebevědomí. „Máme spoustu spolupracovníků, kteří jsou teď mnohem šťastnější a srovnanější se svým vzhledem, než byli kdy předtím. Třeba jedna naše modelka – silnější paní – která se kvůli své objemné postavě léta trápila. Od té doby, co zahrála v reklamě, je z ní jiný člověk. Teď své velké tělo miluje,“ říká French. Zatím má londýnská agentura kolem 1000 modelů, ale jak se zdá, jejich počet poroste.

Chcete mít představu, jak to chodí u Ugly Models?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2