Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroj / foto: Shutterstock

Šicí stroj se doma vždycky hodí

Šicí stroje se do českých domácností začaly dostávat v 19. století, kdy je ze svých cest přivezl cestovatel Vojta Náprstek.

Po oficiálním představení prvního šicího stroje se tento pomocník začal pomalu stávat nepostradatelnou součástí téměř každé domácnosti. V době před sametovou revolucí byl šicí stroj navíc jedinou možností, jak získat něco hezkého a originálního na sebe. V 90. letech se zdálo, že éra šicích strojů skončila, všeho byl najednou dostatek a vše jste si mohli koupit.

Jak vybrat šicí stroj?

Ovšem v posledních letech nastal doslova boom takzvaných home made, tedy doma šitých výrobků a obliba šití se tak začíná pomalu vracet. Domácí práce a šití už není výsadou pouze babiček a maminek, ale mnohem častěji láká také tu nejmladší generaci, která je čím dál častěji schopna vytvořit i zcela originální kousky. Jak a podle čeho ale vybrat šicí stroj, který vám toto umožní?

Šicí stroje si většinou pořizujete na celý život, víc než vzhled a design vás proto zajímají funkce a kvalita materiálu. Tím se myslí především tělo šicího stoje, ale také samozřejmě součástky, ze kterých je vyroben. Více než plastová skořepina, se rozhodně osvědčilo vybrat šicí stroj z nějakého odlehčeného kovu. Při výběru také dbejte na to, aby disponoval širokým množstvím volitelných programů, stehů a výbavou, díky tomu s ním pak zvládnete ušít téměř všechno.

Šicí stroje Brother

Pokud si tedy již dlouho chcete šití na stroji vyzkoušet a rádi byste si sami něco ušili, vyzkoušejte zaručeně kvalitní šicí stroje od firmy Šicí technika Brother s.r.o., kde vyberete ideální kousky jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé švadlenky. Pokud jste již zručnější a troufnete si na obtížnější kousky, můžete vyzkoušet rovněž vyšívací stroje, se kterými vykouzlíte krásné a ozdobné doplňky. Pro skutečné mistry je v nabídce i řezací plotr, díky kterému si poradíte i se složitými obrysy.

K tomuto článku není otevřena diskuze