Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: toothartist.com

Tetování zubů. V ústech jako v galerii

Pokud nemáte odvahu nechat si tetovat oko a obyčejné tetování považujete za profláknuté, můžete si nechat potetovat zub! S tímto nápadem přišel jedenapadesátiletý zubní umělec (nyní už nový umělecký obor) Steven Heward z Utahu.

Jeho společnost Heward Dental Lab nabízí zájemcům ručně kreslené obrázky na jakýkoli zub. Mezi vyobrazenými portréty se vyskytují nejen slavné osobnosti z oblasti filmu a hudby, ale třeba i prezidenti nebo oblíbená zvířata. Kdybyste si třeba nechali vytetovat obrázek Boha, mohli byste se pak chlubit opravdu božím úsměvem.

“Zjistili jsme , že v našem oboru je nedostatek umělců. Naši technici musí mít v první řadě umělecké nadání a nejdříve se učí malovat, pak jsou vyučeni jako zubní laboranti,” vysvětluje největší problém svého oboru Heward.

Bez zubaře to nejde
Sama výroba je velice jednoduchá a dokonce ani nemusíte jet až do Utahu, kde laboratoře sídlí. Špatná zpráva pro ty, co se bojí zubaře, je, že jeho návštěvě se nevyhnete.

Zájemce si nechá u svého zubaře vytvořit předlohu na korunku, tu pošle Hewardovi s vybraným obrázkem a přesným popisem, kde má být obrázek umístěn - zda na přední stranu zubu, nebo dozadu. V laboratořích pak vytvoří korunku přesně podle předlohy, vyzdobí ji podle vašeho přání a pošlou zpět. Vy si ji necháte usadit svým zubařem.

Korunka stojí podle kvality od cca 1 700 Kč, obrázky dle složitosti vyjdou až na 8 000 Kč.

1. Amy Winehouse

magazin.cz

2. Elvis

magazin.cz

3. Panda

magazin.cz

4. Micky Mouse

magazin.cz

5. Tiger Woods

magazin.cz

6. Kohout

magazin.cz

Co byste si nechali vytetovat na zuby, pokud byste do toho šli?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 657