Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Plavky ve slevě? Proč ne, jen vědět jaké...

Proč si nenakoupit výhodně plavky, třeba na příští rok?

V letních slevách se nabízejí ve výprodeji plavky nejrůznějších barev a typů. Slevy mohou být vhodnou příležitostí, jak se vybavit plavkami za výhodnou cenu i na příští léto. Víte ale jaké plavky si vybrat, aby vaše postava vypadala co nejlépe?

Na pláži nebo u bazénu už toho mnoho ze svých nedostatků nezakryjete. Můžete si přidat pár centimetrů díky podpatků nebo pantoflíčkům k vodě se zvýšenou podrážkou, ale ani centimetry navíc nevykouzlí samy o sobě dokonalou postavu.

Při výběru plavek, které vám budou slušet a vaší postavě lichotit, se řiďte především svými nedostatky, které byste ráda zakryla. Pokud budete dobře vědět o svých nedostatcích, bude se vám i lépe dařit je maskovat.

Příliš široká ramena
Někteří muži tvrdí, že široká ramena u žen jsou sexy a někdy mohou být skutečně kladem. Pokud ale cítíte, že rozměry vašich ramen nejsou příliš v souladu s vaší postavou, zvolte střih s páskem kolem krku a hlubokým výstřihem do tvaru písmene „v“, anebo může jít o výstřih kulatý, který opticky ramena zúží.

Rozhodně se vyvarujte mělkých výstřihů, ramínek posazených ke stranám, vodorovných proužků, které vás budou opticky rozšiřovat. Stejně tak zapomeňte na plavky s ozdobnými prvky, jako jsou mašle, knoflíky.

magazin.cz


Příliš úzká ramena

Jiné ženy ale mohou mít zcela opačný problém. Možná řešte svůj problém vycpávkami, ty ale pod plavky sotva vsunete. Proto je třeba docílit kýženého výsledku pomocí barev a střihu. Vám budou slušet modely s ramínky posazenými ke stranám a mělké výstřihy.

U jednodílných plavek volte modely s vodorovnými vzory nebo světlou a zářivou barvou v horní části. Tmavší a tlumenou barvu by měl mít spodní díl. Pro vás platí opačná pravidla, než je tomu u žen s rameny širokými. Výstřihy do písmene „v“, ani svislé vzory v horní polovině vám slušet příliš nebudou.

magazin.cz


Velké popr

Patříte k těm šťastným ženám, které byly obdařeny velkým poprsím? Možná ale působíte až příliš žensky a ráda byste své vnady poněkud skryla. Pak je dobré vědět, že si musíte vždy vybírat modely s vyztuženou podprsenkou a širokými ramínky, což prsa zpevní.

U jednodílných plavek vyváží proporce kombinace tmavých nebo hladkých barev v horní polovině těla se světlými v dolní polovině. Výborné jsou zavinovací podprsenky, které vytvoří šikmou linii přes prsa a odvedou pozornost. Nevybírejte plavky s tenkými ramínky a pro vyvážení noste zavinovací sukni ležérně uvázanou přes boky.

magazin.cz


Malá prsa

Přestože byste zřejmě ráda měla jinou velikost košíčků než A, pozitivní pro vás určitě bude informace, že malá prsa nepředstavují co se plavek týče žádný zásadní problém. Přidat objem v košíčcích je totiž při správném výběru plavek to nejmenší.

Můžete nosit ale i plavky bez výztuže, jestliže se vám podaří najít vrchní díl s ozdobami nebo nabíráním, které poprsí opticky zvětší. Ideální pak samozřejmě jsou modely s vycpávkami, které můžete podle potřeby také měnit. Slušet vám budou vodorovné vzory, kanýrky, nabírání a světlé, zářivé barvy.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12