Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

O muži dokáže mnohé prozradit darovaná květina

Ženy a dívky snad každého věku dostávají rády květiny. Muži jim květiny darují při různých příležitostech, k svátku, k narozeninám, k výročí vztahu či manželského sňatku, nebo třeba u příležitosti Valentýna, svátku zamilov

Nejvíce prodávanými květinami jsou růže červené a růžové barvy. Těch se hlavně o Valentýnu prodají desetitisíce kusů. Dále jsou velice oblíbené třeba barevné tulipány, orchideje nebo gerbery, které jsou často doplněné nejrůznějším zdobením.

Málokdo z nás si uvědomuje, že květiny dokáží vyjádřit naše myšlenky a pocity. Květina prozradí mnohé o muži, který ji daruje. Co tedy jednotlivé květiny říkají?

 

Růže

Růže je nejoblíbenější květina zamilovaných osob. Symbolika růže vyjadřuje pomíjivost života a všeho, co nám přináší láska. Stejně jako pomalu rozkvétá z poupěte květ růže, tak se rodí i láska. Nesmíme zapomínat, že růže má ostré trny, o které se můžeme snadno zranit. Bolest pak můžeme cítit i v souvislostech s láskou, což vyjadřují právě trny.

 

V případě růže mluví také její barva. Bílá svědčí o čistém svědomí toho, kdo květinu daruje. Je také barvou čistoty či očištění. Žlutá barva v sobě ukrývá žárlivost, která je mnohdy přehnaná a zbytečná. Oranžová barva symbolizuje touhu. S červenou růží se nám osoba, která ji daruje, zcela odevzdává. Rudou růží vyjadřuje muž ženě své city, to, že miluje.

 

Gerbera

Gerbera je také velmi často darovanou květinou. Žena ji může dostat hned v několika barvách či doplněnou o nejrůznější dekorace. Gerbera je především květinou upřímnosti.

magazin.cz

 

Karafiát

U karafiátu záleží na barvě květu. Právě podle ní zjistíte něco o osobě, která vám karafiát dává. Bílá rostlina vyjadřuje bezmeznou touhu po lásce. Červené květy vyjadřují obdiv, žluté zase zklamání.

 

Narcis

Narcis je květina úzce spojená s přílišnou sebeláskou a přehnanou zahleděností se pouze do sebe. Proto je také pojmenování této květiny obsaženo ve slově narcismus.

 

Tulipán

I přesto, že květinou zamilovaných je růže, tulipán je tou nejideálnější rostlinkou, kterou můžete lásku vyjádřit.

Opět záleží na barvě. Lásku symbolizuje červený tulipán. Žlutá barva vyjadřuje velkou, přehnanou pýchu. Oranžový tulipán hovoří o povrchní kráse, která postrádá duševní kvality. Různobarevný květ je vyjádřením skutečné krásy.

magazin.cz

 

Frézie

Tato květina nabádá k tomu, abychom nikdy neztráceli naději. Je to tedy vlastně rostlinka podpory.

 

Chryzantéma

Chryzantému dostávají ženy většinou v bílé barvě. K tomu se vztahuje známé rčení, že stará láska nerezaví.

 

Lilie

Nejčastěji se tato květina prodává v bílé barvě. O člověku, který bílou lilii daruje, tak víme, že ho nezajímají názory a řeči okolí. Květinou také osoba vyjadřuje, že se cítí dobře s člověkem, kterému ji daruje. Bílá lilie je také symbolem nevinnosti a čistoty.

 

Co nám obecně říkají barvy květin?

Bílá

Bílá je barvou nevinnosti a upřímnosti. Symbolizuje také čistotu srdce.

 

 

Červená

Červená barva symbolizuje lásku a vášeň. Dále vyjadřuje horoucnost, sílu a slávu, ale také stydlivost.

magazin.cz

 

Fialová

Fialová poukazuje na věrnost, rozvážnost a vážnost.


Modrá

Tato barva je symbolem krásy a vytrvalosti, dále věrnosti, ale i nešťastné lásky.

 

Růžová

Růžová barva mluví o mládí, lásce, romantice a zdraví.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1