Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xperia X1 / foto: SonyEricsson

Fantastický mobil od Sony Ericsson

Na mezinárodním kongresu mobilních telefonů v Barceloně se zaručeně největší pozornost točila kolem nového telefonu ze stáje Sony Ericsson.

A to nejen kvůli jeho ladným křivkám a přetékání funkcemi, nýbrž i neočekávanému opuštění operačního systému Symbian v chytrých telefonech této firmy.

Windows Mobile je lepší

magazin.cz
Sony Ericsson je akcionářem Symbianu, a tak není divu, že všechny jeho přístroje dané třídy stejnojmenný systém využívaly. Nyní se ale zdá, že i Švédové pochopili výhody Windows Mobile a pro komunikátor Xperia X1 se rozhodli využít jeho 6.1 verzi. To znamená nejen do značné míry známé rozhraní, ale podle všeho i větší stabilitu, kterou poslední verze WM poskytují.

Novinka je hodně silná v kramflecích a několik let staré stolní počítače by jí mohly závidět. Disponuje totiž procesorem s frekvencí 528 MHz a operační pamětí 128 MB RAM. Interní paměť vyrostla na velkorysých 400 MB, které na základní operace bohatě stačí. Komu by to přesto bylo málo, může sáhnout po paměťovém rozšíření v podobě microSD karet s kapacitou až 8 GB.

Vše, na co si vzpomente

magazin.cz
Displej komunikátoru má fantastické rozlišení 800x640 pixelů, což je při jeho třípalcové velikosti obdivuhodný výkon. Ovládání Xperia X1 je přizpůsobeno jak výsuvné QWERTY klávesnici a kurzorovým tlačítkům, tak optickému joysticku.

Telefon podporuje všechna možná datová rozhraní, ať už to je GPRS, EDGE, UMTS nebo 3G. Samozřejmě nesmí chybět ani bluetooth a WiFi.

Poměrně netradiční je ve třídě komunikátorů integrovaný fotoaparát s velmi solidními 3,2 megapixely. Užijete si také funkcí pro videohovory i pro přehrávání videa v DVD kvalitě.

Jak se zdá, hodlá Sony Ericsson s Xperia X1 hodně zatopit konkurentům a opět se přiblížit představám zákazníků o dokonalosti.

Co na to říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 171