Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čisté auto / foto: shutterstock

Jak udržovat své auto v čistotě?

Máte rádi čistotu? A to nejenom u vás doma, ale také ve vašem voze? Pokud ano, dáme vám pár tipů, jak se vám povede auto v dokonalé čistotě dlouhodobě udržovat. Není to zase až tak nic složitého.

Nejprve začneme v zavazadlovém prostoru. Zde se hodí investovat do doplňku, který je velmi praktický. Co máme na mysli? Zkuste koupit gumové vaničky do kufru. Dnes je jejich sortiment velmi bohatý a tak je snadno vyberete podle typu vašeho vozu. Díky tomu budou do zavazadelníku přesně pasovat a nehrozí, že by cokoliv převáženého znečistilo jeho vnitřní prostor.

Mějte připraveny pytle, deky a mnoho dalšího

Pokud danou vaničku ještě nemáte, je dobré mít ve voze připraveno pro všechny případy několik věcí, do kterých

můžete cokoliv špinavého zabalit. Příkladem jsou třeba vaše myslivecké potřeby, které po celodenním honu nejsou zrovna dokonale čisté. Zabalte je do starších dek a věci dejte do pytlů. Díky tomu svůj vůz také udržíte v dokonalé čistotě.

Pozor i na jídlo a pití      

Nejde jenom o přepravu věcí, jelikož mnoho nečistot může vzniknout jenom proto, že svůj automobil využíváte jako místo, kde vy i celá vaše rodina jíte, nebo pijete. Jak eliminovat situaci, kdy svůj interiér znečistíte? Základní pravidla jsou jasná:

- Nejezte nic drobivého

- Nepijte z otevřených kelímků a jiných nádob

- Nejezte nic, z čeho může obsah vykápnout

Aby pak nebyl potřeba vysavač...
Aby pak nebyl potřeba vysavač...

Očistěte si svou obuv

Nyní, v zimním období, je to doslova nutnost. Pamatujte na to, že všude kolem vašeho vozu může být v lepším případě sníh, v tom horším bláto nebo sněhová břečka. Proto je dobré před usednutím do svého vozu důkladně očistit boty. Při menším znečištění je stačí jenom jednoduše oklepat. Nejenom, že jde o postup, díky kterému z nich odstraníte špínu, ale také si do vozu nebudete nosit přebytečnou vlhkost, která může vašemu vozu skutečně v celkem velké míře škodit.

Jak udržovat své auto v čistotě?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!