Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lotus Concept Ice / foto: Shutterstock

S Lotusem vzhůru do Antarktidy

Plánujete expedici na šestý, neobydlený kontinent? Ačkoliv většina z vás odpoví záporně, tohle by vás přece jen mohlo zajímat. Koncept takzvaného „Ice Vehicle“.

Hlavní je funkčnost
Zatímco většina technologických výstřelků je určena pro osídlené končiny, kde má především pobavit, tohle lední vozítko z návrhářských prken Lotusu má za úkol ze všeho nejvíce bodovat z hlediska funkčnosti a efektivity v nehostinných končinách.

Na první pohled to není žádná krása, ale pro polárníky jde o jedinečného pomocníka. Od samého počátku byl navrhován tak, aby přestál veškerou drsnost tohoto kontinentu.

magazin.cz


Díky trojici kluzáků je jízda s ním velmi bezpečná. Jak známo, Antarktida je kontinentem, kde se ze všeho nejvíce nemile projevuje globální oteplování. Ostatně, Ice Vehicle jede na „zelené“ biopalivo.

Bez radaru ani ránu

Na zádi má výkonnou vrtuli, která toto 4,5 metru dlouhé a stejně tak široké vozítko dokáže rozpohybovat do slušných rychlostí.

Konstrukce Ice Vehicle je velmi lehká, takže v případě potřeby lze zapřáhnout psy nebo lidi a nechat ho odtáhnout.

magazin.cz


Potěší také velice kvalitní radar, která neustále prozkoumává terén a poskytuje informace o nejrůznějších nebezpečích. Samozřejmě se hodí také navigace – v těchto končinách není těžké se ztratit.

Kdo ví, třeba se Ice Vehicle stane věrným společníkem eskymáků, kteří ho budou parkovat před svými iglů.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 69