Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sony Ericsson vyzývá iPhone na souboj

Normální člověk už se v té záplavě chytrých telefonů, která se náhle objevila po úspěchu iPhone, nemůže vůbec orientovat. Navíc, jakoby všechny ty smartphony vypadaly stejně!

Nová vlajková loď
Některé kousky ale není radno házet do jednoho pytle s marnými pronásledovateli výrobku Apple obvykle z čínských, korejských či tchajwanských továren. Takové Satio od Sony Ericsson totiž vypadá opravdu slibně.

magazin.cz

Jedná se o novou vlajkovou loď tohoto předního výrobce mobilů, a už proto je zajímavá. Navíc potěší jak příznivce hudby zabudovaným Walkmanem, tak milovníky fotografie dvanáctimegapixelovým (12,1 !!!) foťákem. Nesmí samozřejmě chybět ani dotykový displej.

Víc než ten ale zaujme volný přístup do databanky hollywoodských snímků z produkce Sony, které si pak na multimediálním mobilu budete moct přehrát.

magazin.cz

Sony Ericsson se tímto modelem snaží čelit hospodářské krizi, která mobilní segment postihla s velkou razancí. K nelibosti této firmy se propadly prodeje zejména tradičních mainstreamových modelů, na nichž SE vždy stavěl. Naopak iPhone či Nokia 5800 se prodávají stále velmi dobře.

Mobily v krizi
Švédsko-japonský konglomerát tak potřebuje vlastní silný produkt na trhu s chytrými telefony. A dnes už ho neprosadí jinak než skutečně úctyhodnými parametry. Další možností je ještě atraktivní cena.

Pokud vám Satio něco připomíná, máte pravdu. Na barcelonském mobilním veletrhu počátkem roku tento telefon SE představilo jako Idou.

magazin.cz

Ovšem Sation není jediným rozšířením nabídky Sony Ericsson. Druhý model Yari se orientuje především na hráče a hodlá nabídnout ovládání pomocí gest, ne nepodobné konzoli Nintendo Wii.

Telefon Aimo se zase dá propojit s Playstation 3 (podobně jako Sony PSP) a přehrávat si na ní uložený mediální obsah, a to i na velkou vzdálenost, jste-li připojeni k internetu doma i na cestách.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 334