Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Největší jídla: pět světových rekordů

Od největšího karbanátku, přes největší burger světa až k cheescaku.

Největší karbanátek
Začneme s nejaktuálnějším kouskem, kterým je karbanátek, v anglicky mluvících zemích meatball. Italská restaurace v New Hampshire stvořila opravdovou masovou kouli. Její karbanátek váží 222,5 liber což je neuvěřitelných 101 kilogramů kořeněného masa.

magazin.cz

Největší hamburger
Dalším hrozivým kusem masa je 82 kg těžký burger. Na své prvenství co se týče velikosti má potvrzení v Guinessově knize rekordů. Je k dostání v Michiganu v USA za 499 dolarů a připravuje ho Mallie's Sports Grill and Bar. Objednat si ho musíte, ale nejméně s osmihodinovým předstihem. Tak dlouho totiž trvala jeho příprava.

magazin.cz

Největší cupcake
Malý dortík servírovaný v hrnečku – tak zní definice anglického výrazu cupcake. Sladká lahůdka vážící 555kg by malá mohla připadat obru Kolodějovi, a to bůhví jestli. Na trojitý vanilkový cupcake se spotřebovalo 800 vajec spolu s 90 kg mouky a cukru od každého. Po dvanácti hodinách pečení mohli v Michiganu opět slavit.

magazin.cz

Nejdelší linka z pizzy
Více než stovka dobrovolníků se v rumunské Bukurešti podílela na tvorbě nejdelší linky z pizz. Konečný počet se zastavil na 2200 kusů italského koláče. Dohromady to dalo 457 metrů a nový rekord. Největším problémem nebylo upéct potřebný počet kusů, ale udržet hladové přihlížející z dosahu.

magazin.cz

Největší cheescake
Dvě tuny, 55 kuchařů a 60 hodin práce stálo za největším tvarohovým dortem vytvořeným v Mexiku. Skoro tuna tvarohu, stejné množství jogurtu, 350 kilogramů pečiva, 250 kilo cukru a konečně 150 kilo másla. To vše je schované pod vrškem z jahod.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 291