Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Pro muže: Pojízdné pisoáry pro močení na ulicích

Muži teď budou moci močit přímo na ulici do pojízdných pisoárů?

S touto novinkou přišli v britském městě Eastleigh. Pojízdné pisoáry, které připomínají popelnice s otvorem zhruba ve výši pasu, chtějí radní nainstalovat do ulic kolem hospod. Opilci, kteří kropí ulice cestou z hospody, působí obyvatelům nemalé problémy. Ulice čpí močí a pohled z okna na potácející se postavy, jak si ulevují do záhonů, domovních dveří nebo výloh, také není zrovna vábný.

Nový druh veřejných toalet nabízí mužům možnost močit přímo na ulici. Výhodou je, že moč se v nádobách přemění na bio-hnojivo.

Bude to fungovat?
Přitom močení na ulicích není levnou záležitostí, je totiž zakázané. Za minulý rok bylo pokutováno 42 lidí, kteří na pokutách zaplatili 8 201 liber, v přepočtu asi 230 tisíc korun.

Když odbor životního prostředí přišel s tímto neobvyklým řešením, nadšeně to zástupci města přivítali. Zástupce města Dee Buffone říká: „Je to skvělý nápad. Doufám, že to bude fungovat. Procházet některými ulicemi je kvůli zápachu moči opravdu nepříjemné.“

A pokračuje: „Nechápu muže, kteří jdou z hospody, aniž by si ulevili na toaletě. Je to děsná pitomost.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 38