Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Whisky / foto: shutterstock

Delikatesa: whisky z moči cukrovkářů

Moč cukrovkářů je prý nejlepší!

James Gilpin je umělec a vědec, který se zabývá implementací nových lékařských technologií. Také má cukrovku typu 1, a zřejmě právě to inspirovalo nový projekt nazvaný Gilpin Family Whisky.

Gilpin použil moč postarších diabetiků, která obsahuje hodně cukru, na výrobu jednodruhové a prý velmi kvalitní whisky.

Materiál získal podle informací serveru Wired.co.uk od několika dobrovolníků včetně vlastní babičky Patricie.

V prodeji nebude

Moč vyčistil pomocí technologií užívaných při čištění vody, cukr separoval, a pak spolu s výslednou tekutinu přidal ke sladovému šrotu. Pak už stačilo počkat si na fermentaci a začít destilovat.

Není překvapivé, že James nemá v úmyslu svou whisky komerčně uplatnit. Jde prý spíš o umění, ale bude možné ji ochutnat na výstavě 100% Materials, která se bude konat v britské metropoli již za pár týdnů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6