Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Letošní rok ve znamení tablet PC

Tablety různých firem zaplaví letošní trh s mobilními hračkami. Na který z nich se máme nejvíce těšit?

Odpověď na tuto otázku závisí na osobních preferencích každého z vás. Nicméně my vám ze zhruba stovky tabletů představených na letošní výstavě CES vybíráme pohled na ty nejzajímavější kousky, jaké se mají v letošním roce dostat na trh.

Apple iPad 2
Na prvním místě stojí pochopitelně nová verze úspěšného iPadu od Applu. Patnáct milionů kusů iPadu prodaných za loňský rok nabízí vidinu zisku i pro ostatní výrobce, kteří spěchají s uvedením konkurenčních produktů.

Apple pochopitelně nechce zůstat pozadu, a proto se spekuluje o vydání iPadu 2 ještě do konce roku. Podle dohadů zřejmě nepřinese nová verze významné revoluční prvky, nicméně měla by být tenčí a lehčí, nabídne rychlejší procesor, přední a zadní kameru a pokusí se odstranit nedostatky svého předchůdce. Applu to rovněž umožní zlevnit původní iPad a držet výhody v cenové politice na své straně.

magazin.cz


Dvě hračky od Samsungu

Samsung už nyní slaví úspěchy se svým mixem mezi mobilním telefonem a počítačem. Samsung Galaxy Tab pracuje s operačním systémem Android 2.2. Se svým sedmipalcovým displejem je o něco menší než iPad a po vložení SIM karty z něj lze i telefonovat.

magazin.cz

Prodej dvou milionů kusů tohoto zařízení Samsung motivoval k vývoji většího tabletu, tentokrát už s desetipalcovým dotykovým displejem. Samsung Sliding PC 7 poběží na systému Windows 7 a díky mechanické vysouvací klávesnici nabídne zajímavý mix mezi tabletem a netbookem. Displej zobrazující rozlišení 1366 × 768, 64 GB disk, 2 GB RAM, zabudovaná podpora 3G a wi-fi – to všechno bude klást vysoké nároky na výdrž baterie, což může být hlavní nevýhoda toho zařízení.

magazin.cz


Elegantní Motorola Xoom

Motorola by měla v průběhu března uvést na trh desetipalcový Xoom, který bude pohánět 2GHz dvoujádrový procesor a jako první nabídne operační systém Google Android 3.0 Honeymoon. Vysoké rozlišení displeje 1280 × 800 pixelů nabídne velmi kvalitní obraz a přehrávání videa s podporou Full HD, přičemž plné rozlišení si vychutnáte na televizoru díky HDMI výstupu.

Zařízení má zabudovanou přední 2 Mpx kameru pro videohovory a zadní 5 Mpx snímač pro fotografování a natáčení videa. Kromě toho je uvnitř zabudován gyroskop, barometr, e-kompas, wi-fi, podpora sítí 3G a později i 4G LTE či systém pro adaptivní osvětlení displeje.

magazin.cz

Asus sází na Transformer
Společnost Asus pro letošní rok chystá řadu čtyř různých variant tabletů. Od nejmenšího sedmipalcového MeMo Padu až po desetipalcový Pad Slider, který je díky vysouvací klávesnici podobný spíše netbooku.

Zajímavým modelem je unikátní desetipalcový Pad Transformer, který v základní verzi přímo konkuruje iPadu. Pohání jej dvoujádrový procesor Nvidia Terga 2 s operačním systémem Android 3.0. Jako pravý „transformer“ se však může jednoduše změnit v klasický notebook, a to díky přídavné dokovací klávesnici, v níž se navíc nachází přídavná baterie. Ta prodlouží celkovou výdrž až na šestnáct hodin.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10