Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
15160-norsko.jpg / foto: Norsko

Ostrovní exotika

Když se v Norsku zeptáte, který z nespočetných norských ostrovů je ten nejkrásnější, určitě mimo jiné zazní i Senja. Nádherný ostrov daleko za polárním kruhem je výjimečný rozmanitostí a úchvatností přírodních krás.

 

Jedinou přístupovou variantou na tuto perlu severních ostrovů byla ještě donedávna plavba lodí. Jednotlivé osady na ostrově nespojovala žádná komunikace. V rámci otevřenosti potencionálním cestovatelům byly v nepřístupných skalních masívech prokopány tunely. Ostrov spojuje s pevninou odvážný silniční most, pod kterým proplouvají obří lodě legendární Hurtigruten mezi Bergenem, Trondheimem a Kirkenes.

Atrakce na ostrově Senja


Kde najdete největší světovou sochu typického norského Trolla? Kde si uděláte procházku na dech beroucí vyhlídky Bergsbotn a Tungeneset? Říká vám něco pojem „Ďáblovy zuby“? V čem je výjimečný jeden z nejmladších norských národních parků Ånderdalen? Co se dá vidět „na konci světa“ v přístavní vesničce Gryllefjord? Jak chutná místní rybí specialita lutefisk?
Ideálním časem pro zájezd na ostrov Senja je termín od konce května do poloviny srpna. Právě v tomto období zde spatříte tzv. Půlnoční Slunce – období polárního dne s nezapadajícím sluníčkem a s teplotami pohybujícími se nad 20°C.


Jak se tam dostat?


Zájezdy na ostrov Senja pořádá cestovka specializovaná na poznávací zájezdy do Norska a Laponska. Výpravy organizuje v malých přátelských skupinkách pěti až osmi klientů, za polární kruh je dopravuje pravidelnými leteckými linkami norských aerolinek z Prahy. Na severu Norska pak cestují v pohodlných mikrobusech s profesionálními a zkušenými delegáty.
Pokud si nevyberete ze standardní nabídky zájezdů na webu Dovolená Norsko, cestovka vám připraví i individuálně „na míru“ ušitý program zájezdu za severním exotickým dobrodružstvím, které je zatím (bohudíky) pro běžné cestovatele a hromadný turismus místem neznámým a neobjeveným.

K tomuto článku není otevřena diskuze